Het vlot nog niet bij opnieuw verliezend ONS Sneek

fullsizeoutput_861

Het gaat nog niet zoals het móet gaan bij ONS Sneek. Afmeten van de stand van zaken aan het eindresultaat van een oefenwedstrijd is weinig zinvol. Een oefenwedstrijd is bedoeld om verschillende dingen uit te proberen. En dan kan het voorkomen, dat er eerst leergeld moet worden betaald, voordat de winst kan worden binnen gesleept. De hoop is, dat dat bij ONS Sneek ook het geval is. Van de ene naar de andere wedstrijd zie je wel progressie. Maar echt soepel liep het ook dinsdagavond niet in de oefenwedstrijd op het nieuwe kunstgras van het Zuidersportpark in Sneek.

fullsizeoutput_823

In de eerste helft was ONS Sneek de meerdere van de zojuist gepromoveerde hoofdklasser WHC uit Wezep. Na rust was het opnieuw (net als in de vorige oefenduels) rommelig en moeilijk te volgen wie welke taak moest uitvoeren. Toen bleek, dat het systeem waarvoor de technische staf had gekozen ook zijn kwetsbare kanten heeft. De beide verdedigingsflanken bleven nogal eens onbezet, zodat niet ONS Sneek, maar WHC, handig daarvan gebruik makend, aan het eind de winnende partij was. En dat, terwijl de Snekers al heel wat kilometers aan conditietraining erop hebben zitten, en WHC nog maar net in training is.

fullsizeoutput_83e

DSC_0145

In de 57e minuut zette Jonathan van Marle de Veluwenaren op 0-1 door een lob te versturen die pardoes in het doel leek te gaan tot verbazing van alles en iedereen die op het Zuidersportpark aanwezig was.

Michael Lanting bracht in de 82e minuut ONS Sneek op gelijke hoogte door te scoren uit een strafschop, nadat Yumé  Ramos koppend alleen maar met een handsbal gestuit kon worden. Maar in de 89e minuut bracht Jonathan van Marle de Wezepers opnieuw op voorsprong. Hij strafte resoluut twijfelen in de ONS-defensie af: 1-2.

verslag:                      Jan van der Veen

foto’s:                         Martijn van der Veen  (MJFototgrafieHv) en Jan Roelof Middeldorp

Veelbelovende opening

De ópening van de wedstrijd was voor ONS Sneek trouwens veelbelovend. Al na 3 minuten creëerden de Snekers een aanval over een aantal schijven, waaruit Genridge Prijor tegen de paal schoot. Het antwoord van WHC kwam in de 9e minuut, toen Mitchel Dijkhof zich door de ONS-defensie wurmde, maar Nick Kuipers liet zien, waarom hij gevraagd is de Sneker verdediging te versterken. Zonder na te denken ruimde hij resoluut de bal op. Uit dezelfde actie kreeg Martijn Barto aan de andere kant een mogelijkheid. Maar hij schoot de bal te zacht in.

IMG_3700

WHC liet in het verloop van de eerste helft zien, dat het best een goede ploeg heeft. Maar vooralsnog bleven de kansen voor de thuisclub. In de 16e minuut mocht de actieve Samir Merraki een vrije trap nemen. Martijn Barto probeerde ‘in de draai’ de bal in het doel te laten verdwijnen, maar de goed keepende Jasper Kuiper keerde het leer. In de 35e minuut was het Curty Gonzales, die uit een pass van de heel degelijk spelende Denzel Prijor de bal via de keeper naast zag gaan. En 5 minuten vóór rust probeerde Nick Burger het maar eens van afstand. Echter Jasper Kuiper maakte ook dít schot onschadelijk.

DSC_0058

Rommelig

In de rust wisselde trainer Paul Raveneau vier spelers. Samir Merraki, Barry Ditewig, Nick Kuipers en Genridge Prijor bleven aan de kant. Voor hen in de plaats kwamen Yumé Ramos, Volken Huisman, Michael Lanting en Jelle Jan de Graaf. In de drang naar eindelijk dat doelpunt te willen maken werd het spel rommelig. Het leek, alsof iedereen een beetje aan het zoeken was naar zijn nieuwe rol. Michael Lanting probeerde er wel lijn in te brengen. Maar ook hij kon niet voorkomen, dat meerdere van zijn medespelers meer op zoek waren naar hun eigen rol dan dat het karwei werd afgemaakt.

IMG_3681

WHC profiteert

Integendeel! WHC profiteerde van dit proces bij ONS Sneek. Al in de 51e minuut had dat tot resultaat kunnen leiden, toen Nathan Duim, ingevallen bij de Wezepers, na een fraaie aanval alleen voor invaller-keeper Volken Huisman kwam. Volken redde uitstekend! Maar 6 minuten later moest hij wel de gang naar het net maken. Terwijl er ogenschijnlijk niets aan de hand leek lobte Jonathan van Marle de bal maar eens richting ONS-doel. Tot ieders verbazing plofte het leer in het net: 0-1. De man die halverwege juni WHC na een bloedstollende nacompetitie naar de Hoofdklasse schoot zou zich minuten later onsterfelijk maken door ook de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. Daar tussendoor kreeg ONS Sneek meerdere kansen om de wedstrijd om te buigen. Yumé Ramos bijvoorbeeld. Je gunt het de sympathieke spits zo, dat hij het goede gevoel van scoren weer krijgt. Hij was dichtbij, maar halverwege de tweede helft ging zijn inzet nu nog voorlangs. Of Ale de Boer, die een schot van afstand door de invaller-keeper van WHC zag gekeerd.

Gelijk!

Maar in de 82 minuut werd het toch gelijk! Curty Gonzales liet een fraaie solo over links eindigen op het hoofd van Yumé Ramos. Diens kopbal werd door een verdediger met de hand beroerd en de scheidsrechter wees terecht naar de penaltystip. Michael Lanting vonniste onberispelijk: 1-1.

DSC_0095

Toch nog verlies

ONS Sneek probeerde vervolgens de conditionele voorsprong uit te buiten door er meteen bij de tegenstander overheen te walsen. Maar Frits Dantuma schoot te zacht in. En Yumé Ramos schoot tegen de paal. In de 89e minuut besliste WHC de wedstrijd in haar voordeel. Treuzelen in de ONS-defensie gaf Jonathan van Marle de gelegenheid koppend Volken Huisman te kloppen: 1-2

IMG_3678

En nu…………..

wacht over een week óf Sportlust’46 uit Woerden of HBS uit Den Haag in de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker. Het was zo mooi geweest, dat ‘ de elf van Raveneau’ met de steun van een paar mooie resultaten uit de oefenperiode op zak die strijd konden aangaan. Maar uitgezonderd het duel tegen Jong Cambuur zijn de afgelopen weken niet doorspekt geweest met prestaties, waardoor je rustig naar de toekomst kunt kijken. Alhoewel……………..het kan er zomaar ineens zijn! En ONS Sneek is ook in het verleden in oefenwedstrijden vaker niet op zijn sterkst gebleken. Maar, omdat met name de automatismen nog ontbreken is een extra oefenwedstrijd in de komende dagen ‘achter gesloten deuren’ misschien niet zo’n gek idee. Ook uw verslaggever blijft dan thuis! Om alles en iedereen in alle rust…………….

ONS Sneek-WHC (Wezep):                       1-2  (0-0)

57  Jonathan van Marle                     0-1

82  Michael Lanting (pen)                 1-1

89  Jonathan van Marle                     1-2