Geslaagd DEL-toernooi voor de jeugd

Vrijdag hebben maar liefst rond de 180 enthousiaste jeugdspelers deelgenomen aan ons jaarlijkse DEL-toernooi.

Gezien dit grote aantal begonnen we al om 8.30 uur met de champions die begonnen met enkele trainingsoefeningen waar al zichtbaar was dat er veel talent rond loopt. Daarna gingen ze met elkaar de strijd aan getooid in mooie shirts van Real Madrid, Arsenal, Barcelona en Inter Milan.

Om 9.45 uur konden de spelers uit de JO8, JO9 en JO10 onderling hun wedstrijden spelen, waarbij ook hier de spelers uit de reguliere teams waren gemixt. Hierbij hebben we goed voetbal en spannende wedstijden gezien. De eindoverwinning was uiteindelijk voor Ajax, welke voor Heerenveen eindigde. De derde plaats was voor Feyenoord.

Daarna kwamen 6 teams van de JO11 en O12 in de zaal voor de strijd om het felbegeerde kampioenschap. Na het grootste deel van de wedstijden waren gespeeld, bleek de strijd om de overwinning tussen Valencia en Atletico Madrid te gaan. En daarachter streden Barcelona en Villareal om de derde plaats. De overwinning ging uiteindelijk naar Atletico Madrid (zie foto) en de tweede plaats ging naar Valencia. Barcelona won de derde plaats op basis van een beter doelsaldo.

Om 13.00 uur was het de beurt aan de JO13, JO14, JO15 en de MO17. Hier speelden 8 teams verdeeld over twee poules hun wedstrijden. De winnaar van poule 1 werd Inter Milan en in poule 2 werd Torino de winnaar. In de kruisfinales wist AC Milan te verrassen door van Inter Milan te winnen en won Torino van Napoli.  In de spannende strijd om de zevende plaats won Lazio Roma in een spannende strijd van Atalanta. AS Roma behaalde de vijfde plaats door van Juventus te winnen, die daarmee de zesde plaats behaalde. De strijd om de derde plaats tussen Napoli en Inter Milan werd door Napoli gewonnen en in de finale was Torino uiteindelijk te sterk voor AC Milan.

Als afsluiting hadden we 7 teams van de JO17 en de JO19, welke ook over twee poules werden verdeeld. Als poulewinnaars kwamen Liverpool en Manchester United uit de bus die in de kruisfinales ook beide wonnen van respectievelijk Manchester City en Tottenham Hotspur. Fullham, Chelsea en Arsenal gingen vervolgens de strijd aan voor de vijfde plaats en de strijd om de derde plaats werd gewonnen door Tottenham. De finale tussen de beide in het rood spelende teams werd uiteindelijk gewonnen door Manchester United.

Hiermee kwam een eind aan een geslaagd toernooi, waarbij speciale dank aan alle deelnemers, leiders, scheidsrechters en de organisatie.