Goed spelend ONS Sneek brengt DVS’33 aan het wankelen

ONS Sneek bracht in de onderlinge confrontatie in Sneek met het Emeloër DVS’33 de gasten stevig aan het wankelen. In een hectische slotfase kregen de Snekers een paar dotten van kansen. Maar de bal wilde maar niet tussen de palen. Jammer, want met name op basis van de 2e helft verdienden de gastheren een punt. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren echter voor DVS’33. In hoog tempo zetten de geel-zwarten ONS Sneek al vroeg onder druk. En de thuisclub mocht van geluk spreken, dat het niet al in díe fase op achterstand werd gezet. Toen aanvoerder Roald de Vries in de 51e  minuut de 100-ste competitietreffer voor DVS’33 maakte leek de wedstrijd gespeeld. Maar de 1-2 van Yume Ramos bracht ONS Sneek weer helemaal in de wedstrijd. Een sterk opdringende thuisclub maakte aan de andere kant ruimte voor DVS’33 voor de tegenstoot. Met hulp van Serge Fatima kreeg de eindstand in de laatste minuut nog een enigszins geflatteerd gezicht.

DSC_1728

(foto RB)

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                  Rob Bosma, Martijn van der Veen

Terwijl de wedstrijd tussen de nummer 3 op de ranglijst (DVS’33) en de nummer 12 (ONS Sneek) in het teken stond van enerzijds het afscheid van een aantal spelers bij ONS Sneek, en de jacht op de 3e periode en de 100-ste competitietreffer bij DVS’33, viel er zeker het nodige te genieten op het Zuidersportpark in Sneek. Een ontspannen voetballend ONS Sneek laat steeds meer zien, waartoe het in staat is. En niet alleen de kwaliteiten van een aantal spelers die hun sporen inmiddels op de groene mat al hebben verdiend, maar ook die van een aantal aanstormende talenten maakten, dat de wedstrijd ONS Sneek-DVS’33 Ermelo bleef boeien tot de laatste minuut. En het in goede getale opgekomen publiek hoefde zich niet te vervelen. Exponent van dit alles was, om maar een voorbeeld te noemen, Tiemen Landman. De 22-jarige linkervleugel-verdediger van de Snekers, bezig aan zijn eerste seizoen bij de oranjehemden, en sinds kort basisspeler, excelleerde niet alleen, waardoor hij werd verkozen tot ‘Man of the match’. Maar hij liet ook zien, dat hij, en met hem nog anderen dit seizoen behoorlijk progressie hebben gemaakt. En voor de toekomst van veel waarde voor de Snekers kunnen zijn.

DSC_0255

(Foto MJ)

Spetterend begin

Zoals gezegd: het publiek op een zonnig Zuidersportpark had geen tijd om zich te vervelen. Meteen na de aftrap zette DVS’33 de thuisclub stevig onder druk door in hoog tempo de veste van ONS Sneek-keeper Barry Ditewig te bestormen. Al na 55 seconden had het 0-1 kunnen staan. Maar de lob van de vrij gekomen Benjamin Roemeon belandde op het ‘dak’ van het doel. Vlak daarop veroverde, na matig uitverdedigen bij ONS Sneek, Christiaan van Hussen de bal. Hij schoot van 20 meter afstand rakelings naast. Wéér één minuut later: diezelfde Christiaan van Hussen probeert vanaf de achterlijn doelman Barry Ditewig te verschalken. Maar de Sneker goalie die momenteel in bloedvorm verkeert, wist de inzet te pareren. Misschien de beste kans was voor Olivier Pilon. Benjamin Roemeon soleerde richting ONS Sneek-doel; hij zag, dat Pilon, links van hem, er beter voorstond en passte de bal af in zijn richting, maar Pilon voegde geen treffer aan zijn voorgaande 31 toe; de bal ging over het doel. Maar in de 8e minuut was het toch raak! Soufiyan Moro, in de winterstop gekomen van IJsselmeervogels via een ruil met Maurice de Ruiter, zette voor op Benjamin Roemeon. En de zeker niet lange aanvaller van de gasten kopte fraai in: 0-1.

Geen vervolg

Vrees bekroop menige ONS-supporter, wetend dat DVS’33 deze competitie al grossierde in mega-uitslagen. Maar……….het vervolg kwam (voorlopig) niet. Integendeel! Na een overrompelend begin van DVS’33 kwam ONS Sneek steeds beter in de wedstrijd. Een uitstekend door Nick Kuipers genomen corner werd door ONS Sneek laag ingekopt, tot verrassing van DVS-keeper Paul Eppink. Maar een doelpunt werd het niet! Ale de Boer was nog dichterbij de gelijkmaker. Hij kopte een vrije trap van Michael Lanting op de paal. En in de 22e minuut verstuurde Martijn Barto een fraaie dieptepass op Yume Ramos. De ONS Sneek-spits nam het leer ineens op de pantoffel. Maar de bal ging nét naast. Vreemd genoeg bleek dat voorlopig het laatste wapenfeit van enig belang in deze eerste helft te zijn tot de 44e minuut. De snelle Olivier Pilon schoot echter in die voorlaatste minuut na een aardige actie op rechts voorlangs in plaats van ín het doel. Ruststand derhalve: 0-1.

DSC_1724 (1)

(foto RB)

Tweede helft

Nadat Yume Ramos en Ale de Boer nét iets tekort waren gekomen bij een uitstekende voorzet van Curty Gonzalez, leek DVS’33 de wedstrijd in de 52e minuut in het slot te gooien. Na een snelle aanval over veel schijven belandde de bal bij Roald de Vries op links. De aanvoerder schoot de bal in enen op het ONS Sneek-doel. En hij deed dat zó puntgaaf, dat het leer onberispelijk zuiver in de verste hoek verdween: 0-2. Het was de 100e competitietreffer voor de Ermeloërs, die daarmee een bijzondere prestatie leveren op dit niveau. Benjamin Roemeon dacht 1 minuut later zelfs 0-3 te kunnen laten aantekenen. Maar Barry Ditewig keerde zijn inzet. Op het schot van Soufyan Mora, enkele minuten later, had hij echter geen verweer. Maar de lat was nu zijn ‘vriend’! Maar daarmee was de koek voor DVS’33 wel zo’n beetje op.

Overwicht voor ONS Sneek

ONS Sneek nam langzaam maar zeker het initiatief over. En DVS’33 moest terug. Een kansrijk schot van Ale de Boer verdween in de handen van keeper Paul Eppink. En uit een corner kopte Serge Fatima naast. Een prachtige solo van de al eerder gememoreerde Tiemen Landman vond nét niet zijn verdiende afronding, doordat op de voorzet van Tiemen vanaf de achterlijn Yume Ramos een teen tekort kwam.

DSC_0189

Yume Ramos (liggend) ‘prikt’ de 1-2 in de touwen  (foto MJ)

Maar in de 68e minuut kwam de Anslusstreffer tóch tot stand. Yume Ramos ontworstelde zich in het strafschopgebied van DVS aan alles en iedereen, en liggend krulde hij vervolgens de 1-2 in de touwen.kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Maar de druk van oranje nam toe. Tiemen Landman werd door invaller Nick Burger op weg gestuurd. Maar zijn schot belandde in het zijnet. Eén lange gevaarlijke aanval van ONS Sneek had de thuisclub de gelijkmaker alsnog kunnen brengen. Tot tweemaal toe stopte keeper Paul Eppink een inzet van Yume Ramos. Vervolgens zette Nick Burger de bal vóór, maar stopte de keeper de daarop volgende kopbal. En toen Tiemen Landman opnieuw Yume Ramos bediende, schoot de aanvalsleider van de Snekers nét naast.

DSC_0182

Tiemen Landman (19) probeert keeper Paul Eppink te verschalken  (foto MJ)

Geflatteerd

Bij de eerste de beste uitval ging Benjamin Roemeon dóór tot de achterlijn, zette de bal vóór, waar invaller Daniël van Warven het leer niet voorbij Barry Ditewig kon krijgen, maar in de ‘kluts’ Serge Fatima hem ongelukkigerwijs een handje hielp om toch de 1-3 eindstand op het scorebord te krijgen.Kort daarop floot scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn deze aflevering van ONS Sneek-DVS’33 naar het verleden. DVS’33 kan zich nog even koesteren in de gedachte, dat een periodetitel nog niet helemaal uit beeld is. En dat de laatste competitiedag in dat opzicht cruciaal is.

Emotie

Een moment vol emotie was de line-up (de opkomst) van de beide elftallen. De spelers van ONS Sneek werden begeleid door kinderen van de (afscheid nemende) spelers van de Snekers. Al vóórdat de bal één omwenteling had gemaakt hadden de 25 acteurs op het veld daarmee het publiek aan zich gebonden.

20190518_142932

(foto Harmke vd Veen)

ONS Sneek-DVS’33 Ermelo:                       1-3  (0-1)

1. Benjamin Roemeon 0-1, 51. Roald de Vries  0-2, 68. Yume Ramos    1-2,  90. Serge Fatima (e.d.)  1-3