Ja, ze voetballen nog.. de mannen van Futsal 1

Hoe gaat t nu met de mannen van ONS1 in de zaal?
Het doet ondergetekende natuurlijk goed dat men met plezier de verslagen leest, dus hierbij een nieuw stukje proza!

Nou het gaat redelijk, voor de jaarwisseling werd een goede serie beëindigd met een teleurstellend gelijkspel tegen een laagvlieger. Na de jaarwisseling opnieuw een goede serie, maar een last-minute overwinning tegen de koploper werd opgevolgd met een last-minute nederlaag tegen de rode lantaarndrager.
Zonde, want met het resterende programma in zicht zou een titel zelfs niet ondenkbaar zijn geweest. We kunnen iedereen verslaan, maar helaas ook van iedereen verliezen zo is gebleken. Een titel is daarmee zo goed als uit zicht, mede doordat er maar liefst 4 concurrenten zijn. We sluiten deze rij van 5 door de laatste nederlaag nu met 8 verliespunten meer. De rest van de competitie staat weer ver achter ons.

Desondanks willen we sowieso in die top 5 blijven en het liefst nog een paar plaatsjes stijgen. In een lang weekend ontmoetten we 2 ervaren ploegen. Eerst workum 5, een oude bekende waar we altijd leuke wedstrijden tegen hebben gespeeld. Deze ervaring misschien mede ingegeven door het feit dat we nog nooit verloren hebben.
De avond begon echter vervelend want de breuk, kwam z’n favoriete scheidsrechter weer tegen.. de laatste 2 wedstrijden waren beide met flinke ruzie uit elkaar gegaan!
Met lood in de schoenen er toch maar naartoe en er het beste van maken.

Na een aftastend begin van beide zijden zat workum er het beste in en ze kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Een van richting veranderd schot plofte in de goal.
Toch niet veel later maakten we gelijk, rammelton begint een handelsmerk te ontwikkelen door verraderlijk vanuit de dribbel met de punt van de schoen snel op doel te schieten. De keeper moest lossen, maar onze kleine Iniesta trof met een snelle voetbeweging wel het net!

Zonder grote kansen naderde de rust. Na een niet gegeven corner voor ons, dacht de keeper van workum ook al aan de rust en trapte de bal zonder idee richting Els. Hij kon de bal ogenschijnlijk makkelijk vangen, ware het niet dat ie moest lossen ten gevolge van een corner. Je kunt het hem niet kwalijk nemen, totdat… juist uit de daaropvolgende corner de 1-2 het netje invliegt!

Maar goed, in de zaal kan er een hoop gebeuren in korte tijd. Zo zou ook blijken direct na rust! In ongeveer 1 minuut en 40  seconden stonden we 3-2 voor. Het defensieve duo fab vis en Chris kritiek scoorden!
En toen hadden we teamtopscorer de breuk nog niet gezien. Hij speelde een tamme pot tot dan toe, om maar te voorkomen dat ie niet werd afgefloten door zijn grote vriend met fluit!
Maar nadat hij roekeloze Bouwe een niet te missen kansen bood en dat helaas toch misging schoot hij de schroom van zich af en scoorde zelf. Vervolgens was de getergde aanvaller los en scoorde nog 3 heerlijke doelpunten.
Pamavada speelde ondertussen een minder gelukkige wedstrijd. Na zijn één na laatste wissel zou hij dat even goedmaken. Hij wisselde in onze aanval en trapte zijn diesel direct goed aan. Hij stoof in één rechte lijn naar de goal van de tegenstander en bal ging ook nog in zijn richting. Ware het niet dat de keeper net even eerder bij de bal was en probeer dan onze olietanker tot stilstand te brengen, daar zit een zekere remweg op. De keuze was nu de keeper of de muur, u begrijpt dat het de keeper werd. Die zag er dan ook een stuk zachter uit dan de muur. Met bal en al werd de keeper via de nooduitgang de zaal uitgeslingerd. Uiteraard leidde dit tot een gezellig opstootje. Maar Pama kon er écht niets aan doen.
Het slotakkoord was voor Chrisassist en Polly, een niet te missen kans werd door eerstgenoemde via laatstgenoemde de goal in gewerkt. Alles voor een assist.

Een mooi resultaat en door naar maandag NTW uit. Een lastige en ervaren ploeg. Binnen de wedstrijdselectie werden Captain Vis en Chriskritiek vervangen door vice-kaptein Knip en Schapel.

Coach de breuk had een duidelijk strijdplan opgesteld. We zouden continu in bepaalde formaties spelen voor de juiste balans. Dit resulteerde in een geconcentreerd ONS. De koppen stonden weer goed. Het begin was even voor de gastheren, maar dat was buiten onze keepert gerekend Els. Zijn reflexen waren deze avond prima!
Daarna nam ONS het spel over, maar de vele schoten waren vaak geen probleem voor de keeper. Op één na, Pamavada had goed gekeken hoe Vis altijd doordekt om vervolgens tot een snelle tegenstoot te komen. Hij won zijn duel en stoomde weer op de goal af. Zijn kanon werd geladen en hij vuurde een snoeiharde pegel af. De keeper kon alleen zijn buik er tegenover zetten, vangen was te lastig. Onze speedy rammelton was er echter als de kippen bij en rondde gedecideerd af.
NTW ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Even kreeg hun linkerverdediger te veel ruimte en schoot de gelijkmaker via Els binnen. Een kleine domper, maar de oranjehemden lieten zich niet uit het veld slaan in deze intensieve eerste helft. Eerst liet Schapel een prachtkans liggen op 1-2, maar na een heerlijke steekbal van Knip wist opnieuw Stevie wel raad met zo’n kans. Boem! 1-2.
Het zat goed en in de tweede helft sputterde NTW wel, maar tot grote kansen kwam het nauwelijks meer.
De breuk wist samen met polly te profiteren van verwarring in de defensie en schoot de beslissing binnen.
De laatste goal van de wedstrijd was al net zo fijn als de 3 ervoor. Een vrije trap werd via de Breuk kort genomen op de kleine architect en hij wist Schapelhouhofman te bereiken die op zijn beurt vriend en vijand verraste en de bal achteloos achter zijn standbeen binnenwerkte!

We hadden ons werk gedaan! Tevreden koppies, stevie met goed gevoel op wintersport en de rest 2 weekjes rust alvorens de nieuwe rode lantaarndrager Bolsward op bezoek komt. Die kunnen we prima onderschatten dus je weet maar nooit welk resultaat het wordt.. Goede nieuws is dat onze lieverlingsbarvrouw Eva er dan ook weer is, dus de 3e helft zit al in de pocket.