JO09-2 speelt sterk, maar verliest

Zaterdag 6 mei AVC JO9-1 – ONS JO9-2

Hierbij het verslag van onze één na laatste wedstrijd van de competitie. De Jongens speelden de beste 1e helft van het seizoen, klasse jongens!

Opstelling:
Keeper is Marten, Thijs links achter, Laxon en het centrum en Coert rechtsachter.
Doordat wij met 8 tegen 8 spelen is Sem onze mid-mid.
Linksvoor Jayden, Milko in de spits en rechtsvoor Danny.
Twan begint op wissel, alle jongens worden netjes door Dirk gewisseld.

Om 9:00 fluit de goed fluitende scheidsrechter af.
Het spel golft heen en weer, AVC lijkt het iets betere van het spel te hebben maar worden net echt gevaarlijk.
ONS komt er ook uit, Jayden, Milko en Danny worden goed aangespeeld door Sem.
Milko wordt de diepte in gestuurd, kapt de verdediger uit en schiet hard … helaas net naast.
Thijs, Laxon en Coert houden goed stand, AVC komt er bijna niet doorheen.
1 minuut voor de rust krijgt AVC een corner, deze komt hoog voor, een grote verdediger zet er het hoofd tegen en wij kunnen rusten met 1-0 achter. (mooi doelpunt)

2e helft:
In de rust geven wij aan dat wij vandaag net minder zijn en proberen de 2e helft op dezelfde voet verder te gaan.
AVC komt beter uit de box en krijgt het overwicht op het veld, halverwege de 2e helft maakt AVC de 2-0.
ONS komt er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar de goede keeper van AVC laat geen steek vallen, waardoor wij helaas niet aan scoren toekomen.
Via een snelle counter in de laatste minuut van de 2e helft maakt AVC ook nog de 3-0.
Hierna volgen de penalty’s:
ONS heeft deze keer een prima penaltyreeks en Thijs keert de inzet van AVC goed, waardoor de penalty bokaal naar ONS gaat.
Volgende week gaan wij de overtocht maken naar Terschelling, wanneer wij deze lijn doorzetten wordt het weer een mooie en spannende pot voetbal.
Onze toppers wacht nog één wedstrijd en een toernooi in Bolsward, ze hebben het prima (uitstekend) gedaan.