JO13-2 te sterk voor Frisia

Vanmorgen was het weer een potje voetbal. Dit keer moest ONS Boso Sneek jo13-2 op bezoek bij de Leeuwarder club Lac Frisia jo13-4. Een van de oudste clubs van Nederland.

De eerste helft, met de wind op de kop. Vanaf de aftrap was het Frisia dat druk zette maar op zich was dat goed te verdedigen. De wedstrijd ging heen en weer. Het leek wel tennis. Ook kwamen er kansen aan beide kanten. Met een hard schot vanaf de 16 meterlijn scoorde Frisia en dacht hierna gelijk de wedstrijd te beslissen. Gelukkig maakten hun niet meer en zo liep het naar het eind van de eerste helft. 1-0 achter.

De tweede helft, wind in de rug. Dit voetbalt toch wat makkelijker. Aftrap, gelijk aanvallen en na een gekeerd schot probeerde Frisia naar voren te gaan. Plots kwam de bal bij Mitchel terecht die uithaalde. De keeper zag hem naast gaan. Verkeerde inschatting en het net achter hem bolde wat. 1-1. Niet veel later na enkele hoekschoppen, werd de bal vanaf de rechter kant voorgezet en kopte Lennard de bal onhoudbaar in het doel. Nu konden onze jongens wat vrijer spelen omdat Frisia nu moest komen. Er kwamen ook kansen voor ONS om het duel op slot te gooien maar het was Frisia dat nog een paar grote kansen om zeep hielp. Jay bracht redding. Na een mooie aanval heeft Gudata de eindstand gebracht op 1-3.