Lange reis terug voor ONS Sneek na nederlaag in en tegen Hoek

IMG-20191026-WA0000

tekst:                    Jan van der Veen (ism de correspondenten-ter-plaatse: Rob Bosma en Martijn van der Veen)

Het afreizen met de spelersbus van SC Cambuur naar het Zeeuwvlaamse Hoek heeft niet een schokeffect teweeg gebracht bij de Snekers. Want ONS Sneek is er niet in geslaagd om een keer te brengen in de reeks van uitslagen die het in de competitie van de 3e divisie A tot nu toe in dit seizoen 2019-2020 heeft neergezet. Eigenlijk was de wedstrijd tegen hsv Hoek een kopie van een aantal wedstrijden hiervoor. Tot de rust slaagden de Snekers erin om de thuisclub in toom te houden. En de 1-0 – achterstand bij de rust bood nog alle perspectief. Tot de 62e minuut bleef er hoop in de harten van de oranjehemden. Toen maakte hsv Hoek 2-0 en smeet in feite daarmee de deur voor ONS Sneek in het slot. Voldoende stof om over na te denken op de 313 kilometer lange terugreis naar Sneek. Al zal dat nadenken in de afgelopen weken meer dan eens er zijn geweest.

DSC_4249a

(foto Martijn vd Veen – MJFotografieHv)

Hsv Hoek en ONS Sneek begonnen niet al te overtuigend aan de wedstrijd. Door de harde wind was het moeilijk voetballen. Mede daardoor (waarschijnlijk) ging er in de eerste 25 minuten veel fout. Voorzitter van ONS Sneek Klaas Uil rapporteert over deze eerste minuten:

‘Op een winderig sportpark Denoek moet de gifbeker voor ONS Sneek helemaal leeg.Er staat een flinke wind diagonaal over het veld. ONS Sneek begint de wedstrijd met goed verzorgd spel. Men is op zoek naar de vrije man. Wat al in de 3de minuut een schotkans voor Jelle de Graaf oplevert. In de 10de minuut: een prachtige crossbal van Jordy den Hoedt die door Jelle de Graaf bij Nick Burger panklaar wordt neer gelegd. Zijn schot had meer verdient. Ook Hoek krijgt de kansen. Naar wat link uitverdedigen van ONS Sneek in de 12de minuut moet Justin van der Dam de bal  weg pakken voor de voeten van Constansia. Zo golft het spel wat op en neer en zijn er aan beide kanten kansen.’

DSC_9365

(Foto Rob Bosma Fotografie)

Zo rond het half uur trok hsv Hoek de wedstrijd naar zich toe. Grote man bij de Zeeuwen was Rik Impens. In de voorbeschouwing noemden we hem al één van de pijlers van het elftal van hsv Hoek. Hij maakte dat deze middag ook weer meer dan waar. Hij was het die in zijn eentje de Snekers op een onoverbrugbare 0-2 zette. In de 37e minuut kopte hij de eerste bres in de Sneker defensie. Na een dik uur (62e minuut) werd het door hem 2-0. Niet lang daarvoor had ONS Sneek een grote kans op 1-1 laten liggen. Een fikse domper dus!

Opnieuw Klaas Uil:  ‘Je voetbalt goed, gelijkwaardig aan je tegenstander maar je weet de kansen niet te benutten om er voordeel uit te halen. Justin van der Dam (keeper ONS Sneek) is al vaker genoemd, maar wat heeft deze man reflexen! Diverse kansen van Hoek wist hij uit zijn goal te weren op die manier. In de 60e minuut is hij echter geklopt. Er is een enorme scrimmage voor de goal van Hoek. Wel 4 tot 5 x probeert de ONS Sneek- aanval de bal in de goal te werken. Nadat de rookwolken zijn opgetrokken heeft de keeper van Hoek, Jordi de Jonghe, de bal in de handen liggend op de grond. Maar vervolgens: balverlies in een duel op het middenveld en ineens ligt de bal aan de andere kant voor de voeten van Rik Impens die gemakkelijk Justin van der Dam weet te passeren: 2-0.’

DSC_9250

(foto RB)

Omdat hsv Hoek aanstaande dinsdagavond voor de Toto KNVB-beker moet aantreden tegen de profs van PEC Zwolle voerde trainer Lieven Gevaert, in augustus jl. begonnen aan ‘de klus hsv Hoek’, vervolgens enkele wijzigingen door. Eén daarvan pakte wel heel goed uit. De Nederlandse Congolees Francis Kabwe Manengela, deze zomer gekomen van rksv Halsteren, viel meer dan uitstekend in door in de 79e en 80e minuut tweemaal te scoren. Daarbij werd de in de 59e minuut met een kuitblessure gewisselde Nick Kuipers node gemist voor de zekerheid achterin. Kabwe Manegela wist hiervan te profiteren. Vooral de 3-0 was daarvan een voorbeeld. Justin van der Dam weet de voorzet vanaf links nog net aan te raken naar binnenkant van de paal, maar uitgerekend via de paal valt de bal recht voor de voeten van Kabwe Manegela. Hij bedenkt zich geen moment en scoort Hoek’s derde treffer.

DSC_4398

(foto MJ)

Hebben de oranjemannen uit Sneek dan slecht gespeeld? Wanneer we het antwoord op deze vraag moeten peuren uit de eindstand dan zou je zeggen: het was waarschijnlijk niet geweldig! Toch speelde ONS Sneek volgens onze correspondenten ter plaatse bij vlagen best wel aardig. ‘Het zit er wel in. Maar het wil er maar niet uitkomen.’ Helaas leverde dat ook deze zaterdag weer geen punten op, waardoor ONS Sneek hekkensluiter blijft in de 3e divisie A.