ONS Boso Sneek 1 verliest dubbel!

ONS Boso Sneek verliest in dubbel opzicht

ONS Boso Sneek heeft 75 minuten lang uitzicht gehad op een punt in de thuiswedstrijd tegen svv Scheveningen. ´Een typische 0-0 – wedstrijd!’ was de reactie uit beide kampen. Maar het verdiende puntje voor ONS Boso Sneek bleef niet in Sneek. Het keerpunt in de wedstrijd was het uitvallen van Rein Werumeus Buning in de 68e minuut. Rein speelde een dijk van een wedstrijd. Maar nadat hij bij een omhaal een schoen van een tegenstander in zijn gezicht kreeg moest hij het veld verlaten. Het was even zoeken, hoe nu verder. En svv Scheveningen is een te ervaren ploeg om dat niet aan te voelen. Tim Peters kopte de 0-1 achter Bas van Wegen. En Rensy Barradas (ex-RVVH) soleerde 3 minuten voor tijd naar 0-2. Daardoor bleef ONS Boso Sneek met lege handen achter, waar het een beloning had verdiend voor een goede wedstrijd en het strijden met passie.

door: Jan van der Veen
Fotografie: MJFotografieHv

In de aanloop van deze wedstrijd leken de enquête over een eventuele samenwerking tussen ONS Boso Sneek en SWZ Boso Sneek en de documentaire van ZEMBLA over het medisch risico van kunstgrasvelden de aandacht even af te leiden van het toeleven op de 9e competitiewedstrijd (alweer!) in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal tussen ONS Boso Sneek en svv Scheveningen. Degenen die zich toch hadden gebogen over de kansen van beide ploegen kwamen tot de conclusie, dat de Sneker gastheren waarschijnlijk een zware middag tegemoet zouden gaan. De eigen prestaties, maar met name het spel vertoonden de laatste weken een neergaande lijn. Tegenstander svv Scheveningen heeft in de overschrijvingsperiode een behoorlijke face-lift ondergaan. En met het binnenhalen van keeper Jesper Leerdam (van Excelsior Maassluis) en de aanvallers Rensy Barradas (van RVVH) en Sandro Calabro (die een hele rij van betaalde clubs met zijn kwaliteiten heeft verblijd) groeiden de Scheveningers niet alleen in kwaliteit op het veld, maar ook in de breedte.

image-php

Maar nadat scheidsrechter Tim de Gast uit Vianen even na drie uur voor de aftrap van deze wedstrijd had gefloten was er weinig te merken van een ‘over’ aan kwaliteit van de ploeg van John Blok op ONS Boso Sneek. En dat, terwijl de Snekers met een (op het oog) fantasieopstelling aantraden. Door het ontbreken van Angelo Zimmerman speelden Ale de Boer en Rein Werumeus Buning in het centrum van de verdediging , Klaas de Vries speelde in plaats van op links deze middag op rechts achterin en aanvaller (maar overal inzetbaar) Curty Gonzales speelde linksachter en werd geconfronteerd met de levensgevaarlijke en zeer snelle Rensy Barradas. Die laatste constructie was overigens een vondst. Want Barradas lag behoudens in de laatste minuten (toen ONS Boso Sneek ‘va banc’ ging spelen) bij Curty aan de ketting.

Een rustige eerste helft
Doordat de technische staven van beide ploegen een goed tactisch plan hadden ontwikkeld om elkaar te bestrijden werd het vóór de rust een enigszins vlakke wedstrijd met weinig doelrijpe kansen. Maar dat wil niet zeggen, dat er slecht werd gevoetbald. Integendeel. Met name bij ONS Boso Sneek was er sprake van een duidelijke verbetering ten opzichte van de laatste weken. En wat ook opviel: de oranjehemden lieten weer passie zien. Dat leidde overigens ook tot vier gele kaarten. En dat was jammer.
Weinig kansen dus voor de rust! Al begon ONS Boso Sneek voortvarend. Al in de 2e minuut kreeg Martijn Roosenburg op de rand van het strafschopgebied de bal in de rebound uit een scrimmage voor zijn rechter been. Hij haalde uit, maar zocht het doel iets te hoog.
Vlak daarna leek Klaas de Vries met een blessure het veld te moeten verlaten. Maar gelukkig kon hij de wedstrijd vervolgen, en speelde tegen Mehmet Aldogan verder een prima partij.
De eerste gevaarlijke situatie voor het ONS Boso Sneek-doel ontstond in de 17e minuut. Levi Schwiebbe verzond een vrije trap van 20 meter richting Bas van Wegen. Maar deze zag het leer net naast de kruising verdwijnen.

image-php-2

Aantrekkelijk begin van het tweede bedrijf
Beide ploegen verstopten zich niet. En met name de thuisclub liet zich in de eerste 10 minuten na rust in aanvallend opzicht niet onbetuigd. Dat leidde in de 49e minuut tot een mooie aanval opgezet door Yume Ramos, die Martijn Roosenburg in staat stelde om Renco van Eeken te bedienen. Renco zag zijn inzet via de paal weer het veld in spatten. En daarmee kroop svv Scheveningen door het oog van de naald. Tien minuten later lanceerde keeper Bas van Wegen Yume Ramos. Yume wist opnieuw Martijn Roosenburg te vinden. Maar ook deze maal zocht Martijn het doel iets te hoog.
Svv Scheveningen probeerde voetballend daar iets tegenover te stellen. Mehmet Aldogan (net hersteld van een zware blessure) moest zijn plaats afstaan aan de al eerder genoemde Sandro Calabrò. En de door-de-wol geverfde ex-prof had drie minuten na zijn binnenkomst al kunnen scoren. Maar Rein Werumeus Buning belette hem dat.

Ernstige blessure Rein Werumeus Buning
En toen kwam de 68e minuut. Na een corner van rechts probeerde Tim Peters in het doelgebied van ONS Boso Sneek middels een omhaal de bal in het doel te werken. Maar hij raakte daarbij Rein Werumeus Buning vol in het gezicht. Natuurlijk was het niet de bedoeling van Peters om Rein (ernstig) te blesseren. Maar het gebeurde wel! Na een langdurige behandeling op het veld moest Rein zich vervolgens onder medische behandeling stellen. Het vormde het begin van een periode, waarin deze tot-dan-toe sportieve wedstrijd plotseling een heel ander karakter kreeg. Mede, omdat de thuisclub zich toch wel benadeeld voelde doordat de scheidsrechter aan de oranjehemden in totaal 4 gele kaarten uitdeelde, maar in de situatie rond Werumeus Buning onvoldoende optrad doordat hij de overtreding tegen Rein onbestraft liet.

image-php-3

De wedstrijd kantelt
Alle goede inzet van invaller Iloba Achuna ten spijt, maar ONS Boso Sneek was (uiteraard) even helemaal de draad kwijt. De ervaren Sandro Calabrò haakte daar professioneel op in. Vijf minuten na de situatie rond Rein Werumeus Buning liet hij Achuna zijn hakken zien en stevende op het ONS Boso Sneek-doel af. Bas van Wegen liet zien, dat hij een top-keeper is. Bas tikte de bal naast het doel.
Maar de voorsprong voor svv Scheveningen kwam er toch. Levi Schwiebbe mocht opnieuw een vrije trap nemen. Hij plaatste de bal in de mêlee van spelers in het doelgebied van ONS Boso Sneek, waar Tim Peters koppend de bal over de doellijn drukte: 0-1. Even dreigde svv Scheveningen de Snekers op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Sandro Calabro bediende Rensy Barradas. Via keeper Bas van Wegen ging zijn schot echter over.

Va banc!
De thuisclub ging alles-of-niets spelen om het (verdiende ) gelijke spel alsnog te forceren. Daardoor kwam er veel ruimte voor de gasten. En met name voor Rensy Barradas. In de 88e minuut benutte de ex-spits van RVVH die ruimte en soleerde op Bas van Wegen af. Deze was kansloos tegen de inzet van de ras-spits: 0-2.
Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Maar de thuisclub was het daarmee oneens, en toog nog eens ten aanval. Ale de Boer-himself ging zich ermee bemoeien en zag zijn actie via een been van een tegenstander naast gaan. Uit de corner kopte Ale vervolgens op de lat buiten bereik van keeper Jesper Leerdam. Het had een kleine pleister op een grote wond kunnen zijn. Maar ook op dit moment liet het geluk ONS Boso Sneek in de steek.

ONS Boso Sneek zakt terug in de stand
Door deze nederlaag en de resultaten van de andere wedstrijden schuift de ranglijst weer helemaal in elkaar. Er is een klein groepje van clubs die de top van de ranglijst vormen. Maar de overige ploegen kunnen allemaal van elkaar winnen. Dat betekent, dat ONS Boso Sneek in de komende weken WEL punten moet halen om buiten de zorgen te blijven. Dat is mogelijk, wanneer Jong Almere City FC volgende week zaterdag de mannen van Karrenbelt en De Wagt in het eigen stadion ontvangt, en over drie weken (na een weekje rust) Huizen (thans hekkensluiter) op bezoek komt in Sneek . De basis is gelegd: met gedreven spel kun je een heel eind komen. Dat bleek tegen het sterke svv Scheveningen eens temeer.