ONS Boso Sneek in Almere afgetroefd!

Een fris en gretig Jong Almere City FC heeft verdiend de volle winst tegen ONS Boso Sneek gegrepen. De thuisclub had zowel voor als na rust de beste kansen. Keeper Bas van Wegen van de Snekers en pech stonden een voorsprong aanvankelijk in de weg. Toen Renco van Eeken in de 60e minuut ONS Boso Sneek door een fraai doelpunt aan de leiding hielp kregen de Friezen de hoop, dat er punten in Almere te verdienen zouden zijn. Maar die hoop werd in zes minuten tijd de bodem ingeslagen door drie doelpunten van Jong Almere City FC dat op dat moment vleugels leek te krijgen. De thuisclub bleef combineren en gaf zodoende de gasten geen kans om voetballend nog tegengas te geven.

door: Jan van der Veen
Fotografie: MJFotografieHv en Rob Bosma Fotografie

Vooraf aan de wedstrijd tegen Jong Almere City FC was aan ONS Boso Sneek al bekend, dat de volgende tegenstander een goed voetballende ploeg is. Fysiek zijn de Almeerders misschien wat kwetsbaar. Maar voetballen kunnen ze! Maar de Snekers bleken daartegen geen passend middel gevonden te hebben. In een niet al te inspirerende entourage (triest weer, lege tribunes) hielden beide ploegen elkaar 20 minuten lang in evenwicht. Daarna was Jong Almere City FC de bovenliggende partij. Al vóór rust had de thuisclub op voorsprong kunnen komen. Een aantal zeer doelrijpe kansen werd echter niet verzilverd. Bij ONS Boso Sneek was het vooral de eindpass die steeds te onzuiver was, waardoor de aanvallers niet in stelling konden worden gebracht. Ook het gemis van Curty Gonzales in de voorste linie deed zich gevoelen. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd hij verdedigend gekoppeld aan de razendsnelle rechterspits Sylvester van der Water. Terwijl Klaas de Vries (aanvankelijk als linker verdediger gestart) de schaduw werd van Khalid Tadmine. Daarmee leek ONS Boso Sneek verdedigend de dreiging van de eerste minuten te hebben ingedamd. Maar aanvallend werd daarmee nogal wat ingeleverd. En het scoren gaat de Waterpoorters dit seizoen al niet zo vlot af!

Hoopvolle start
Toch was de start hoopvol voor de oranjehemden. Na 3 minuten werd Yume Ramos vanaf de rechtervleugel aangespeeld en haalde van 15 meter verwoestend uit. De bal leek in het doel te zijn verdwenen. Maar niets was minder waar! Keeper Mike Grim (ja zeker: de zoon van……en pa zat op de tribune!) kon de bal uit het zijnet halen. Het zou in de eerste helft bijkans de enige goede mogelijkheid op een doelpunt voor de gasten blijken te zijn.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/JONG ALMERE CITY FC - ONS BOSO SNEEK - 15.10.2016/20161015_Jong_Almere_City_FC_-_ONS_Boso_Sneek_18.jpg
Fotografie: MJFotografieHv

Jong Almere City FC technisch sterk
In de loop van de eerste helft nam Jong Almere City FC steeds meer het heft in handen. Voetballend zijn de volgelingen van trainer René Koster één van de beste ploegen in deze Divisie. In tegenstelling tot andere ‘Jong’-betaalde teams spelen de polderbewoners al een poos in ongeveer dezelfde samenstelling. En dat kun je zien. Men weet elkaar gemakkelijk te vinden. En de ploeg bulkt van creativiteit. Het afmaken van de kansen bleek echter ook bij de thuisclub deze middag niet het sterkste punt. De uitblinker in de eerste helft (in de tweede helft was hij minder zichtbaar) Sylvester van der Water schoot in de 12e minuut rakelings voorlangs. In de 28e minuut kreeg hij een nog mooiere kans; maar na een solo schoot hij via de handen van Bas van Wegen over. In de 30e minuut keerde Van Wegen een schot van Maarten Davids. En in de 35e minuut kon Curty Gonzales met een gewaagde sliding nog net een solo van Van der Water onschadelijk maken. Het hadden voor hetzelfde geld allemaal doelpunten kunnen zijn. De grootste kans kreeg Khalid Tadmine in de 36e minuut. Sylvester van der Water besloot een solo langs de achterlijn met een pass op Tadmine. Maar Bas van Wegen redde magnifiek op zijn inzet.

Tweede helft: hetzelfde laken en pak
De tweede helft begon eigenlijk op dezelfde manier, als waarmee de eerste was afgesloten: met een fris en fruitig aanvallend Jong Almere City FC. Nu was het Javier Vet die 5 minuten na de thee de bal net langs de (voor hem verkeerde kant van) paal zag gaan.

ONS Boso Sneek op voorsprong!
Maar het was ONS Boso Sneek dat de voorsprong pakte. Renco van Eeken ondernam een mooie solo, en aan de rand van het strafschopgebied gekomen besloot hij maar eens te schieten. Zijn verwoestende schot verdween fraai in de touwen achter keeper Mike Grim: 0-1.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/JONG ALMERE CITY FC - ONS BOSO SNEEK - 15.10.2016/20161015_Jong_Almere_City_FC_-_ONS_Boso_Sneek_RB_29.JPG
Fotografie: Rob Bosma Fotografie

Jong Almere City FC slaat terug!
Even leek Jong Almere City FC te zoeken naar het juiste antwoord. Maar ONS Boso Sneek wist daarvan niet te profiteren. Het wilde wel. Maar het lukte gewoon niet. Het was allemaal net even te onzuiver om dreigend of doeltreffend te worden. Dat hielp Jong Almere City FC weer in het zadel.
Bovendien maakte het bij de Snekers geblesseerd uitvallen van Danny Kampstra en het invallen bij de gastheren van Emre Bal en Mitchell Faerber, dat de balans in effectiviteit definitief doorsloeg naar de thuisclub. In de 76e minuut zette Dyllan Lanser voor vanaf links en Maarten Davids scoorde vanaf 10 meter: 1-1. En je voelde, dat er nog meer in zat voor de Almeerders. Dat méér kwam al 4 minuten later. De ene invaller, Mitchell Faerber, zette van rechts voor en de andere invaller, Emre Bal, schoot verwoestend de 2-1 in de touwen. Toen Curty Gonzales 2 minuten daarna werd uitgekapt door Sylvester van der Water, en deze de bal op de doellijn neerlegde was het voor Jasper Waalkens een koud kunstje om de 3-1 te laten aantekenen.

De wedstrijd: beslist!
Daarmee was de wedstrijd beslist. Alleen Yume Ramos probeerde het zes minuten vóór tijd nog eens met een afstandsschot. Maar dat miste de zuiverheid om Mike Grim te verontrusten. ONS Boso Sneek leek ook te berusten in het vierde verlies op rij. Nederlagen die allemaal hun beslag kregen in een paar minuten tijd. En dàt geeft te denken. Al eerder stelden we, dat je in deze Derde Divisie 95 minuten lang bij de les moet blijven. Het gebeurt ONS Boso Sneek voor de vierde keer, dat men door een kort moment van minder scherp-zijn een wedstrijd uit handen moet geven. Na 10 wedstrijden nemen daardoor de zorgen toe, waar aan het begin van de competitie nog een zorgeloze middenmootplaats in het verschiet leek te liggen. Aan de technische staf om in de komende 14 dagen, waarin alleen geoefend wordt tegen Jong Cambuur (donderdag 20 oktober om 19.30 uur op het Zuidersportpark), niet alleen orde op zaken te stellen, maar bovenal de ploeg fris en gretig aan de start van een tweede serie van (nu: 8) wedstrijden te krijgen, zodat voor de winterstop de eerste dreiging aan de kant kan worden geschoven.