ONS Boso Sneek verliest weer in ‘de dying seconds of the game’

ONS Boso Sneek verliest opnieuw in ‘de dying seconds of the game’

ONS Boso Sneek heeft de laatste wedstrijd in het seizoen 2016-2017 in de Derde Divisie (za) niet succesvol kunnen afsluiten. In de 2e minuut van de blessuretijd scoorde Kevin Owusu Asare, nota bene de rechtsachter van Jong FC Volendam, de winnende treffer. Maar hij kreeg wel erg veel ruimte van de Sneker verdediging om zijn punt te maken. En hij had daarenboven nog de mazzel, dat de linker doelpaal zoveel effect aan de bal meegaf, dat hij bij de andere paal in het doel draaide. Maar het was een zuur verlies. Weliswaar was Jong FC Volendam niet de mindere van ONS Boso Sneek. In technisch opzicht waren ze zeker de evenknie van de andere oranjehemden. Maar Martijn Roosenburg en zijn mannen hadden voor de beslissende treffer een veelheid aan kansen onbenut gelaten om Jong FC Volendam op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Vóór rust waren de beide partijen bijna volledig in evenwicht. Ware het niet, dat spits Bert Steltenpool in de 40e minuut dat evenwicht verstoorde door in de omschakeling te scoren na zwak ingrijpen van de ONS Boso Sneek-defensie. In de 65e minuut bracht Fabian Stevens de Snekers weer op gelijke hoogte met een enorme spetter van 16 meter. En in de minuten daarna had die stand verder uitgebouwd kunnen worden. Het geluk ontbrak de oranjehemden daarbij. En de richting was zo af en toe ook best wel zoek. Jong FC Volendam bleef in de tegenstoten tot het einde toe voor de overwinning gaan. En men kreeg die in de schoot geworpen, toen er in de 92e minuut andermaal matig werd verdedigd, en na een actie van Kay Tejan de bal in het doel werd getransporteerd door de eerder gememoreerde Kevin Owusu Asare. Hij verried met zijn doeltreffendheid, dat hij ooit was opgeleid als spits, voordat hij van de trainer van Jong FC Volendam een wat andere rol (van opkomende vleugelback) kreeg toebedeeld.

door:                    Jan van der Veen
Fotografie:          MJFotografieHv en Rob Bosma Fotografie

Het was een beetje  hinken op twee gedachten. Belangrijk in de wedstrijd tussen Jong FC Volendam en ONS Boso Sneek was óók, dat er bij ONS geen ernstige brokken zouden worden gemaakt in de zin van (onnodige) gele kaarten. Om in de Eerste Bekerronde van het nieuwe seizoen zoveel mogelijk een basiselftal te kunnen neerzetten leek het verstandig in dat opzicht geen onnodige risico’s te nemen. En met een scheidsrechter die in de wedstrijd nogal wisselend met het fenomeen ‘gele kaart’ zou blijken om te gaan was dat dus niet onverstandig. Maar de Snekers legden dat zo hier en daar wel wat erg uitdrukkelijk uit, waardoor Jong FC Volendam in sommige fases van de wedstrijd veel vrijheid kreeg.

DSC_0322

Maar het grootste probleem bleek in het afgelopen seizoen toch het scoren te zijn. Gezien het aantal mogelijkheden in deze wedstrijd hadden er bij Jong FC Volendam zeker twee of drie doelpunten meer in het mandje moeten liggen (in het voordeel van ONS Boso Sneek). En, wanneer dat niet gebeurt dan is de ijzeren wet in het voetbal, dat, waar je ze zélf niet maakt vaak de tegenstander met de buit er vandoor gaat. En zo was het ook in deze wedstrijd. Hoewel ONS Boso Sneek zelfs in de twee minuten na de nieuwe voorsprong van de thuisclub nog twee reële mogelijkheden kreeg om het verdiende gelijke spel binnen te halen. Dat ook díe kansen niet werden verzilverd maakte, dat de Snekers met ‘it smoar yn’e bealch’ van het veld gingen, ondanks dat er nul-komma-nul meer op het spel stond.

DSC_0358

Rustig begin

Overigens was de wedstrijd helemaal niet onaardig. Het eerste kwartier stond in het teken van: elkaar verkennen. Ondanks aardig veldspel viel er in die periode nog geen enkele doelrijpe kans te noteren. De eerste grote mogelijkheid ontstond bij een aanval van Jong FC Volendam. Rafik el Hamdi liet een scherpe voorzet van rechts los, die echter door alles en iedereen werd gemist. Daarna was het de beurt aan ONS Boso Sneek. Klaas de Vries zag een indrukwekkende solo eindigen in een hoekschop. Rein Werumeus Buning verlengde vervolgens een ingooi van Martijn Rooseburg op Yume Ramos, die echter in handen van keeper Mitchel Michaelis kopte. En een combinatie Yume Ramos-Fabian Stevens smoorde in het strafschopgebied. El Hamdi had van Volendamse zijde meteen het antwoord klaar. Maar Bas van Wegen stond, zoals het hele seizoen, op zijn post. Dat was vijf minuten later zeker ook het geval, toen Rodney Antwi ook maar eens een afstandsschot  probeerde met dito afloop. Misschien wel de mooiste kans was voor Fabian Stevens. Een splijtende dieptepass van Frits Dantuma bereikte de rechterspits van ONS Boso Sneek in de ruimte. Fabian ging alleen op de keeper af. Maar Mitchel Michaelis maakte zich zo breed, dat Fabian tegen hem op schoot. Meteen in de omschakeling kwam Jong FC Volendam-spits Bert Steltenpool in het strafschopgebied aan de andere kant in balbezit. De ONS Boso Sneek-verdediging slaagde er ook met vereende krachten niet in de ‘nummer 9’ af te stoppen en de bal ging tot ieders verrassing in het doel: 1-0. Het had vóór de rust zelfs nog 2-0 kunnen worden, toen Steltenpool andermaal op Bas van Wegen afging. Maar met een katachtige reactie tikte de ONS Boso Sneek-doelman de bal buiten de palen. Om vervolgens dat in de slotminuut van de eerste helft nog eens te doen bij een solo van Kevin Owusu Asare.

Levendige tweede helft

De tweede 45 minuten waren zeer levendig. Er ontstonden over en weer kansen. De ruimtes werden groter. En beide ploegen speelden voor de volle winst. Daardoor ontstonden wisselend kansen voor beide doelen. Rodney Antwi bediende Bert Steltenpool. Maar die tikte over.  Fabian Stevens kopte een corner van Martijn Roosenburg gevaarlijk in. Maar keeper Michaelis stond op de goede plek. En een scrimmage voor het doel van ONS Boso Sneek bracht de nodige paniek. Terwijl Bert Steltenpool op 3 meter van het doel onderuit ging, bleef Bas van Wegen baas in zijn eigen doelgebied, en kreeg Jong FC Volendam niet de strafschop, waarop ze hoopte. Even later: aan de andere kant weer een grote mogelijkheid. Yume Ramos maakte een schitterende actie. Hij passte op de vrijstaande Curty Gonzales, die echter de bal helemaal verkeerd op het hoofd kreeg en naast kopte. Maar in de 65e minuut leverde een prachtige pass van Yume Ramos op Fabian Stevens eindelijk succes op. Vol overtuiging knalde Fabian de bal tegen de touwen, buiten bereik van de keeper: 1-1.

ONS Boso Sneek leek op dat moment door te drukken. In één en dezelfde (de 68e) minuut werkte Fabian Stevens de bal net naast, en schoot Ramos in de handen van de keeper na fraai voorbereidend werk van Martijn Roosenburg. En zo volgden nog een paar zeer doelrijpe kansen tussen de 75e en 80e minuut. In de 90e minuut: weer een kans voor Fabian Stevens na een voorzet van Martijn Roosenburg. Maar de bal wilde de doellijn maar niet passeren.

Diepe teleurstelling: toch nog verlies

Terwijl iedereen zich al verzoende met een (verdiende) remise, en de eerste toeschouwers het ‘smûke’ KRAS-stadion al verlieten sloeg de rechtsachter (althans op papier) van Jong FC Volendam , Kevin Owusu Asare, toe. Na een mooie actie van mede-verdediger Kay Tejan liep hij de hele ONS-defensie eruit. Zijn schot werd in eerste instantie gekeerd door de verste paal. Maar de bal draaide alsnog bij de andere paal het doel binnen: 2-1. Een alles-of-niets offensief van ONS Boso Sneek leverde niets meer op. En zodoende ging de volle mep toch naar de thuisclub, waar een gelijkspel de juiste uitslag in dit duel tussen twee gelijkwaardige ploegen zou zijn geweest. Sneu ook voor Volken Huisman, die drie minuten vóór tijd Bas van Wegen had afgelost, waardoor de weg vrij kwam voor het publiek om met een staande ovatie afscheid te nemen van deze klasse-keeper.

DSC_0431

Verslagen zegen de oranjemannen uit Sneek na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dröge op het kunstgras van het KRAS-stadion neer. Opnieuw was de wedstrijd vlak voor tijd weggegeven. Terwijl er zoveel kansen op de volle winst waren geweest…………………

Een wisselvallig, maar toch goed seizoen

Daarmee sloten de Snekers een wisselvallig, maar alles-bij-elkaar toch goed seizoen af met een nederlaag. Jammer voor trainer Richard Karrenbelt, die een afscheidskadootje in de vorm van één of meer punten wel had verdiend. De naar Urk vertrekkende trainer laat echter een positieve erfenis achter aan zijn huidige assistent Chris de Wagt. Een uitdaging voor de man die ooit, vier seizoenen geleden, meehielp om op dit niveau te gaan acteren met ONS Boso Sneek, dat na 1 juli weer gewoon ONS Sneek zal heten. Misschien, dat er in de komende weken nog iets te melden valt van het overschrijvingsfront. Mogelijk moeten de Snekers nog op zoek naar enige versterking in de breedte, nu Angelo Zimmerman er toch van heeft afgezien om zijn verblijf in Sneek te verlengen. Wij houden u op de hoogte via deze site.