ONS Boso Sneek JO19 wint 1 e wedstrijd halve finale voor promotie

Wanneer er een stadsderby op het programma staat is het steevast een andere wedstrijd. Waar er eerder deze week al werd gesproken over een groot verschil in ‘het seizoen’ van ONS Boso Sneek en SWZ Boso Sneek was het ook dit keer weer een wedstrijd op zich. De oranjehemden wonnen met maar liefst 6-0 tegen de mannen uit Tinga.

ONS en SWZ speelden in de competitie twee keer tegen elkaar. Beide keren startten de elf van trainers Douwes en Booij in een 1-4-3-3. Dit keer hadden de heren een plan uitgewerkt waarbij er met een versterkt middenveld werd gespeeld, wat ten koste ging van een aanvaller.
Bij ONS stonden dezelfde namen weer op het formulier: Arco in de goal. Vervolgens vrnl achterin: Joël, Björn, Kevin en Chris. Het middenveld werd bezet door Tom, Matthijs en Davey en de voorhoede bestond ook dit keer uit Jan, Habtamu en Jelle.
Al snel werd duidelijk dat ONS het spel moest gaan maken. Dit ging vanuit achterin prima en de middenvelders van ONS waren veelvuldig aan de bal te vinden. Vervolgens werd er snel gespeeld naar de voorwaartsen. SWZ deed wat het kon om de marge zo klein mogelijk te houden, maar het was duidelijk dat de gastheren de betere ploeg waren. De 1-0 was er een uit het boekje. Van achter naar het middenveld, een steekpass tussen de centrale verdediger en linksback door, een buitenspeler met een voorzet en het was nota bene linksback Chris Wijnja (eerste goal van het seizoen?) die het laatste zetje gaf aan de bal. De 2-0 was wederom een voorzet van de flank die kon worden binnengeschoten, echter was er een speler van SWZ die de bal onbedoeld in eigen goal promoveerde. Voor de wit zwarten was de gifbeker tot aan de rust nog niet leeg. Een communicatiefout leverde ‘Happie’ de bal op die vervolgens de keeper voorbij liep die aan de noodrem moest trekken. Dit leverde de overigens prima spelende doelman een gele prent op en een panalty tegen. Deze werd feilloos binnengeschoten door Jelle de Graaf.

In de catacomben werd aangegeven dat de wedstrijd verliep zoals gehoopt en dat ONS het karwei ook moest afmaken. Ondanks de hitte bleken de manschappen van trainer de Wagt veel fitter dan de heren die in de kleedkamer ernaast liepen.

In de tweede helft een ongewijzigd ONS Boso Sneek. De spelers hadden er zin in, ondanks een op het oog mindere fase werd de tegenstander steeds weer gedwongen om de lange bal te spelen. Dit resulteerde in veel balbezit voor ONS. Habtamu maakte twee doelpunten die beide goed werden uitgespeeld en ook linkspoot Davey maakte nog een doelpunt waardoor de uitslag uiteindelijk 6-0 was.

Ondanks de uitslag is de wedstrijd over 180 minuten nog niet ten einde. Natuurlijk is de uitgangspositie royaal en natuurlijk mag je het niet meer uit handen geven, maar stadsderby’s zijn altijd andere wedstrijden.

De return is komende zaterdag, 3 juni op Sportpark Tinga om 12.45 uur. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter: M. Brants. De andere halve finale gaat tussen HZVV en AZSV waarbij er na negentig minuten een 2-3 voorsprong op het bord staat voor AZSV. De return is komende zaterdag in Aalten.

Daarnaast is het eveneens het vermelden waard dat ONS O17 ook om promotie speelt. In de eerste ronde werd er na het nemen van strafschoppen gewonnen in Almelo tegen naamgenoot Oranje Nassau. Nog geen 48 uur later hebben de manschappen van trainer Arnoud Koster de heenwedstrijd gespeeld tegen Blauw Wit. Er werd nipt met 1-0 verloren. De wedstrijd in Sneek zal komende donderdag plaatsvinden om 19.00 uur. De winnaar van deze tweeluik neemt het daarna nog op in de finale tegen de winnaar van DZOH en Hoogezand.