ONS in Guatemala

ONS in Guatemala

Hoi allemaal!

Afgelopen zomer zijn wij, Kim Postmus en Esther Dijkstra met een tas vol ONS-shirtjes naar Guatemala vertrokken. Hier hebben wij drie weken vrijwilligerswerk gedaan met de organisatie World Servants. We hebben een fantastische tijd gehad en hebben met eigen ogen gezien dat de ‘oude’ shirtjes een hele goede bestemming hebben gekregen. We willen jullie hier graag van op de hoogte brengen.

In Guatemala werkten wij samen met de partnerorganisatie AMG. De mensen van AMG zorgen ervoor dat er 8.000 kinderen vijf dagen in de week naar school kunnen en tussen de middag voorzien worden van een voedzame lunch. De kinderen komen uit een milieu waarbij armoede helaas van alledag is. Ze groeien op in een onveilige situatie. Veel kinderen hebben te maken met seksueel misbruik, huiselijk geweld en criminaliteit. Sporten is in zo’n situatie een uitlaatklep, waarbij alle narigheid even vergeten wordt. De ONS-shirtjes hebben voor meer dan 50 kinderen ervoor gezorgd dat dit ook echt mogelijk is.

We hebben de shirtjes overhandigd aan een stel die weten welke kinderen deze het hardst nodig hebben (zie foto). Ze zijn ontzettend dankbaar!

Voordat we de shirtjes hebben gegeven, hebben we ze eerst gebruikt voor een interland tegen de Guatemalteekse kinderen (zie foto). Dit hebben we helaas verloren, maar voor de shirtjes was het een goede start voor hun tweede leven!

Bedankt ONS!

GU118_Esther_Dijkstra_DSC01620.JPG DSC_5462

SONY DSC

Groetjes,

Kim Postmus en Esther Dijkstra