ONS Jo13-1 speelt gelijk in Groningen

De ONS-SQUAD mocht afgelopen zaterdag weer aantreden voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop.
En meteen een lastige wedstrijd tegen HFC’15, dit bleek ook vanaf het eerste fluitsignaal.
Er werd van beide kanten direct op hoog tempo gespeeld en hierdoor kwam er geen rust in het spel.

Na 4 minuten brak de ONS-SQUAD door vanaf de linkerkant maar werd abrupt tot stoppen gedwongen door de tegenstander. Ruben werd onderuitgehaald in het strafschopgebied waarop de scheidsrechter maar één juiste beslissing kon nemen, een penalty geven. Zelfverzekerd mocht Ruben zelf aanleggen voor de penalty en deze ronde hij ook zeer beheerst af 0-1.

HFC’15 liet zich niet van de wijs brengen door de tegengoal en pakte haar eigen spel weer goed op. De ONS-SQUAD had veel moeite met het constante hoge tempo en de felheid die de tegenstander vandaag in het spel legde. Dit resulteerde dan ook in de 9e minuut tot een knullige overtreding van ONS binnen haar eigen 16 metergebied…PENALTY HFC’15. De penalty werd net als aan de andere kant beheerst binnen geschoten door de speler van HFC’15 1-1.

Het spel werd vervolgd en beide ploegen wisten wat gevaar te creëren maar overtuigden niet, tot de ONS-SQUAD in de 15e minuut van de wedstrijd opnieuw via de linkerflank wist door te breken en Ruben met een afgemeten voorzet Arjen in de ideale positie wist te brengen 1-2! Hierna kwamen beide ploegen niet verder dan een paar klein mogelijkheden.

In de rust werd er geprobeerd iedereen weer scherp te krijgen voor een zware 2e helft.

HFC’15 kwam zeer gebrand de kleedkamer uit en ging met volle kracht vooruit om het de koploper van de 3e divisie heel erg lastig te maken. De bal ging in hoog tempo heen en weer, de mensen langs de kant konden er bijna nek klachten aan overhouden…maar 15 minuten na rust werd Ruben weggestuurd in de diepte en eigenlijk een beetje tegen de verwachtingen in bracht hij ONS op een 1-3 voorsprong.

Hierna zakte het spel van de ONS-SQUAD ver weg en werden de ballen zeer onzorgvuldig weggewerkt. HFC’15 wist goed druk te houden en bleef ondanks dat ze met 10 man verder moesten zeer goed op de been. Tot aan de laatste minuten van de wedstrijd wist ONS een paar keer goed weg te komen tot er in de 61e minuut een corner door HFC’15 mocht worden genomen. De bal werd goed ingebracht en de ONS-SQUAD wist de speler van HFC’15 niet van koppen af te houden 2-3.
Vlak hierna pompte HFC’15 de bal weer richting het doelgebied van ONS en dit bracht resultaat in de allerlaatste minuut van de bijgetrokken speeltijd wist de thuisploeg de 3-3 te maken.

Helaas kon de overwinning vandaag niet over de streep getrokken worden, dus mag de ONS-SQUAD zich opmaken om komend weekend thuis tegen Veendam een goed resultaat neer te zetten.