ONS Boso Sneek JO15-3 ongeslagen kampioen !

ONS JO15-3 ongeslagen kampioen !

Vorige week al kampioen geworden door een overwinning van 8-2 op SDS JO15-3, maar vandaag de “feest” wedstrijd tegen Leovardia JO15-5, uitslag 9-5 overwinning.

Een korfbal uitslag, de druk was er dan ook al vanaf.

Beetje weggemoffeld op veld 3 kwamen we al snel op 1-0 via de snelle Lenhart, maar Leovardia speelde toch stukken beter dan de vorige keer (0-13 winst ONS) en kwam al snel op 1-1 door een snelle counter door het centrum van onze verdediging. Bij de les blijven heren en dames ! Maar ONS was toch veel sterker, alleen de trekker werd niet overgehaald, meerdere schoten van Thijs net naast, en dribbels van Jente, Simon en Benjamin waren wel gevaarlijk, maar geen goals. Toch nog 2-1 door Jente na een mooi pass van Thijs. Maar door niet sterk optreden achterin werd de 2-2 weggegeven. Zo gingen we de rust in, een teleurstellende stand voor de kampioenen.

In de pauze de opstelling een beetje veranderd en iedereen er op gewezen dat er een tandje bij moest de 2e helft.

Nou, dat merkte Leovardia meteen, via goede aanvallen stond het binnen 4 minuten 5-2 voor ONS door doelpunten van Thijs, Jente en Lenhart. Nu die Leeuwarders oprollen dacht ik, maar in een “feest” wedstrijd kan er van alles gebeuren, zo ook de 5-3 van Leovardia. Het verdere verloop van de wedstrijd hetzelfde beeld, ONS veel beter en scorend door Jente en Lenhart (2x), een eigen doel van Leovardia, maar ook nog 2 doelpunten van Leovardia. Uitslag dus 9-5.

Volgende week nog 1 wedstrijd, uit bij Workum. Tot nu toe hebben we alle 9 wedstrijden gewonnen, maar we gaan ook voor de 10de overwinning natuurlijk.

In de loop van het seizoen is ONS JO15-3 een hecht team geworden met een mix van 9 heren en 4 dames, aangevuld met keeper Quinten van JO13-1. Wat voetbalt het toch een stuk leuker met een echte keeper op de goal.

Jammer dat Hidde Paauw deze competitie geblesseerd was, maar hopelijk is hij er volgend seizoen weer bij.

Het mooie van dit team is dat er gevochten werd voor elke bal, fanatiek, maar ook met zelfkennis over de eigen kwaliteiten of mindere kwaliteiten en de sfeer was meer dan uitstekend.

De spelers en speelsters die dit kampioenschap behaald hebben zijn: Thijs Bleeker, Jente Bakker, Elisa Castillo Sarmiento, Lenhart Keizer, Benjamin de Lange, Steven Wiersma, Simon Dijkstra, Michael Feenstra, Julian Paulusma, Dillan Wobma, Mercedez Vogelsang, Floor de Ridder, Aniek Zwaan en Quinten van Geerenstein.

Een speciaal dankwoord aan ONS JO15-2 en 4 en JO13-1 voor het beschikbaar stellen van spelers als we zelf te weinig hadden.

Ook ONS bedankt voor de bloemen, medailles, kampioensoorkondes, patatjes en drinken na afloop in de kantine !

Jullie leiders/trainers André Bleeker en Peter Wiersma.