ONS Sneek 1 gelijk tegen gretig Buitenpost

Gedreven Buitenpost houdt ONS Sneek op 2-2

In een boeiend oefenduel wist een enthousiast, gedreven en talentvol vv Buitenpost ONS Sneek op een gelijkspel te houden.

door:     Jan van der Veen
Fotografie: Jan van der Veen

Hoewel de Snekers een optisch overwicht hadden was de thuisploeg op het kunstgras van sportpark De Swadde bij vlagen even gevaarlijk als de gasten. Maar ook ONS Sneek wist het talrijk opgekomen publiek zeker te boeien. Beide ploegen startten met een behoorlijk aantal jonge spelers in de basis. En gretig presenteerden zij zich aan hun trainers Rene van der Weij (vv Buitenpost) en Chris de Wagt (ONS Sneek). ONS naam in de 10e minuut de leiding. Een prachtige pass van Michael Lanting bereikte de uitstekend spelende Jelle de Graaf. Jelle omspeelde doelman Marvin Heidstra van vv Buitenpost en scoorde beheerst. In de 33e minuut kwam vv Buitenpost langszij. Durk de Haan omspeelde bij de eerste paal ONS-keeper Hans Portijk, passte op Rutmer Loonstra, die op een halve meter van het doel niet meer kon missen: 1-1.

DSCF9809

Het werd vijf minuten voor rust nog 1-2. De dapper keepende Marvin Heidstra zag een inzet van Fabian Stevens voorbij huppelen: doelpunt! In de 50e minuut tekende Rutmer Loonstra voor de 2-2. Hij maakte op rechts de bal fraai vrij en krulde de bal bij de tweede paal binnen. Hoewel beide partijen nog een aantal goede kansen kregen, en middels een groot aantal wissels de vaart in de wedstrijd probeerden te houden, wisten beide ploegen niet meer te scoren. Zonder iemand iets tekort te willen doen: een bijzonder compliment aan Kevin Meijer, de jonge ONS-er die een puike wedstrijd speelde in het hart van de verdediging.

10  0-1    Jelle de Graaf

33  1-1    Rutmer Loonstra

40  1-2    Fabian Stevens

50  2-2    Rutmer Loonstra