ONS Sneek gaat hard onderuit in Spijkenisse

Het inhaalduel tussen ONS Sneek en vv Spijkenisse op 2e paasdag is voor ONS Sneek uitgelopen op een totale deceptie. In de eerste helft waren er al meer kansen voor de thuisclub, vv Spijkenisse. Maar de schade bleef beperkt tot een 1-0 achterstand bij de rust. Een aanval van ONS Sneek leek een 0-1 voosprong op te leveren, toen Curty Gonzales oog in oog kwam te staan met keeper Dyron Bijl. Helaas lukte het de ONS-spits niet de Spijkenisse-keeper te passeren. Uit de tegenstoot kreeg Spijkenisse een strafschop toegewezen.

DSC_0316

Curty Gonzales heeft de 0-1 op de schoen

Mike van Dommelen schoot (in de 41e minuut) de penalty (na hands) via keeper Barry Ditewig in de touwen.

DSC_0319

Bijna weet Barry Ditewig de penalty van Spijkenisse te keren,,,,,,,,

Na rust strafte vv Spijkenisse ONS Sneek af op effectiviteit. Waar de Snekers de geboden mogelijkheden niet benutten, deed een feller Spijkenisse dat wel.

In de 64e minuut scoorde invaller Jazzy Adams met een harde uithaal de 2-0.  En 10 minuten later kopte Michael van Dommelen uit een voorzet van Felino Jardim de 3-0 in het doel. vv Spijkenisse naderde ONS Sneek hierdoor tot op drie punten. En de Snekers zullen vol aan de bak moeten om nacompetitie te ontlopen.

DSC_0387

Serge Fatima in een luchtduel

wedstrijdverslag:                  Klaas  Uil

foto’s:                                         Rob Bosma

Paasmaandag, de dag dat menig gezin even een moment voor zichzelf neemt. Helaas denkt de voetbalwereld daar anders over. Na afgelasting 2 weken terug werd direct de datum van de inhaalwedstrijd, uitgerekend de verste tegenstander qua kilometers, tegen Spijkenisse bepaald op de paasmaandag. Het vertrek begon al iets in mineur gezien onze sponsor ITS reizen niet met de net nieuw aangeschafte spelersbus verscheen. Onverlaten in het buitenland vonden het nodig om deze leeg te roven, wat een aanzienlijke schadepost is geworden voor onze sponsor. In mineur was het zeker na 90 minuten voetballen onder leiding van dhr. Prooi uit Hellevoetsluis. Een eindstand van 3 – 0 stond te lezen op teletekst.

De vooruitzichten waren goed voor de ploeg van trainer Chris de Wagt. Op het nippertje 3 punten op vrijdagavond tegen VVOG: gaf een goed vooruitzicht op de paasmaandag. De ploeg was afgereisd zonder aanvoerder Ale de Boer. Punt 1 hij was geschorst na de worstel partij en rode kaart op vrijdag. Punt 2 hij had voor zijn hoveniers bedrijf belangrijke verplichtingen. 14:32 uur Klonk het fluitsignaal van Dhr. Prooi in de woonwijk van Spijkenisse. Onze jongens in het mooie blauwe uittenue.

DSC_0235

Over de eerste helft kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Kansen over en weer, foutieve passen over en weer, te gehaast willen spelen over en weer en een ploeg die echt wilde en een ploeg die timide was. En de oude wet zegt: als je de kansen niet afmaakt vallen de doelpunten aan de andere kant. In de 39 minuut van de 1ste helft werd een terugspeelbal door Curty Gonzales keurig onderschept. Afstormend op de keeper met zijn tegenstander op zijn hielen probeerde Curty de bal goed voor zijn schietbeen te krijgen. Met al hun hebben en houden gooiden zowel de keeper als de verdediger zich voor het schot. En met succes. Curty miste de opgelegde kans. De daarop volgende counter over links bracht Gustavo van der Veen in de problemen. Liggend in het strafschopgebied probeerde hij uit alle macht de bal weg te werken. Helaas voor ONS Sneek met de arm. Scheidsrechter Prooi kon niet anders dan wijzen naar de 11 meter. Een kolfje naar de hand voor clubtopscorer Michael van Dommelen van Spijkenisse. Hoewel Barry Ditewig er nog met de vingertoppen aan zat, scoorde Van Dommelen toch.

Na een kwartier in de tweede helft kwam bij Spijkenisse Jazzy Adams voor de jongeling Sven Mijnans. Het bleek een gouden wissel te zijn. In de 58ste  minuut van de 2de helft wist Tim Oosterbaan op miraculeuze manier de bal nog voor de lijn weg te halen na goed doorzetten van de nummer 14. Maar 5 minuten later na slecht uitverdedigen van ONS Sneek kwam de bal pardoes in de voeten van Jazzy Adams terecht. Barry Ditewig was kansloos op het schot van afstand: 2 – 0.

DSC_0324

Je zou dan denken dat bij de ploeg uit Sneek de schouders er dan collectief onder zouden gaan. Edoch niets was minder waar. Het bleef wat loom, te gehaast en dus veel balverlies. Dat resulteerde in de 3de goal van Spijkenisse. Een onschuldige lijkende aanval over rechts kwam bij de opkomende Felino Jardim. Die zette de bal direct voor de goal, waar wederom Michael van Dommelen liet zien dat hij de clubtopscoorder is van Spijkenisse. Met een vrije inkop mogelijkheid aangeboden door de te laat reagerende verdediging van ONS Sneek scoorde hij zijn tweede en Spijkenissse’s derde treffer: 3-0.

Een vraagstuk voor de selectie en staf om op te lossen. Hoe kan het dat je de ene wedstrijd alles geeft en andere wedstrijden ogenschijnlijk niet 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} geeft. Want het mag toch duidelijk zijn dat echt van iedereen 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} inzet nodig is om gezamenlijk het einddoel te halen en dat is lijfsbehoud in de 3de divisie. Het zit in de ploeg daar ben ik van overtuigd, alleen nu nog met zijn allen dat aantonen.  Zaterdag a.s. thuis tegen ASWH om 15:00 uur op het Zuidersportpark. We gaan het zien. We gaan het beleven.