ONS Sneek herpakt zich en wint met 2-0 van ODIN’59

ONS Sneek heeft vanmiddag na twee nederlagen op rij weer eens de volle buit weten te grijpen. ODIN’59 was zeker niet kansloos maar verloor de wedstrijd in de eerste helft. De 2-0 ruststand was namelijk tevens de eindstand.

tekst:  Mark de Boer / foto’s:  Jan Roelof Middeldorp

IMG_4895

Andere keuzes bij de thuisploeg

Beide ploegen hadden twee wijzigingen in het basiselftal aangebracht ten opzichte van de nederlagen tegen respectievelijk Ajax (am) en DVS’33 Ermelo van vorige week. Bij de thuisploeg keerde Nick Burger terug na een blessure en mocht ook Curty Gonzales weer starten na zijn goede invalbeurt vorige week. Michael Lanting en Samir Merraki moesten op de bank plaatsnemen. Bij ODIN’59 stonden aanvoerder Ron Scheffer en Jurjen Dikker in de basis, dit ging ten koste van Milan Vissie en Jim Hulleman.

fullsizeoutput_d8d       IMG_4888

Vroege openingstreffer helpt ONS in het zadel
Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Nick Kuipers, zijn schot in de tweede minuut werd geblokt. Na zo’n tien minuten kwamen de gastheren op voorsprong. Curty Gonzales omspeelde ODIN-doelman Barry van Dijk en kon zo de 1-0 aantekenen. Even later werd ODIN’59 voor het eerst gevaarlijk door twee vrije trappen van Scheffer en Jeffrey Klijbroek, echter wisten zij beide de bal niet in het ONS-doel te krijgen. Vervolgens nam ONS Sneek weer het heft in handen en had het de pech dat Gonzales en Ale de Boer de bal beiden niet onder controle konden krijgen in het vijandelijke strafschopgebied. Na een halfuur kreeg ODIN’59 voor het eerst echt een uitgespeelde kans, Jurjen Dikker krulde de bal naast het doel van ONS-goalie Barry Ditewig. Een minuutje later kon Yumé Ramos zo’n beetje voor open goal raak koppen vanuit een voorzet van Gonzales, maar hij knikte naast.

IMG_4913

Rond de veertigste minuut was Ahmed al Mahdi tot twee keer toe gevaarlijk voor ODIN’59, eerst met een schot dat hoog over ging en daarna met een schot dat werd verwerkt tot een corner. Op slag van rust kreeg ONS Sneek de ultieme mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Genridge Prijor werd onderuit gehaald, waarna Ramos mocht aanleggen voor een penalty. Ramos schoot onberispelijk raak, met als gevolg dat beide teams met een 2-0 stand gingen rusten.

IMG_4924

ODIN’59 krijgt de overhand maar scoort niet
ODIN’59 kwam goed uit de kleedkamer en kreeg al gauw een goede kans via Dikker, maar hij schoot echter hoog over. ODIN-trainer Richard Plug wisselde vervolgens kort na elkaar twee keer. Thom de Vries en Billy Tavares kwamen in de ploeg bij de Heemskerkers. Dit legde hen geen windeieren  want vervolgens ontstond er een stuk meer dreiging voor het ONS-doel. Eerst kreeg De Vries de tot dan beste mogelijkheid voor ODIN’59 (rakelings naast) vervolgens produceerde Tavares een afzwaaier. Enkele minuten later was het weer Tavares met een schot, dit schot kon echter nog ternauwernood van de lijn worden gehaald. Aan de andere kant kon Ramos, vaak wegens buitenspel afgevlagd, net niet bij een voorzet van Gonzales. Hierna waren het weer de gasten die de klok sloegen en nadat een omhaal van Tavares gered kon worden, schoot Milo Cremers vanuit kansrijke positie naast. ONS Sneek kon er even hierna eindelijk weer eens uitkomen. Invaller Jan Dommerholt werd weggestoken door Genridge Prijor, liep recht op het ODIN-doel af maar op het laatste moment was hier nog de belangrijke sliding van Nicky Eekhout. In de slotfase nog één goede kans voor ODIN’59, eerste kopte Cremers tegen de binnenkant van de paal waarna De Vries voorlangs schoot. ODIN’59 kwam niet meer tot de aansluitingstreffer met als gevolg een toch wel enigszins geflatteerde, maar niet minder belangrijke 2-0 overwinning voor ONS Sneek.