ONS Sneek neemt afstand van de onderste regionen

ONS Sneek neemt verder afstand van de onderste regionen                                                  update  2

ONS Sneek is erin geslaagd om na twee verloren wedstrijden de negatieve spiraal van twee nederlagen op rij om te buigen in een beweging omhoog. Tegen de Sint Jeroen’s Club uit Noordwijk leek dat op papier een eenvoudig karwei. De 4-1 overwinning geeft evenwel niet weer, dat het op het Gemeentelijk Sportpark aan de Lageweg toch een echte wedstrijd was. Maar, ONS Sneek lijkt de scoringsmachine op gang te krijgen. SJC duidelijk niet; waar toch de zwart-witten in hun gelederen hebben: één van de topscorers in de 3e divisie: Tom Duindam. Hoewel de overwinning van de Snekers uiteraard verdiend was, gaf SJC meer tegenstand dan het verschil van 3 doelpunten doet vermoeden.

DSC_9486

verslaggever ter plaatse:                            Rob Bosma

aan het papier toevertrouwd door:         Jan van der Veen

foto’s:                                                               Rob Bosma

DSC_9687

Slordig begin

Het was zelfs niet ondenkbaar geweest, dat ONS Sneek na een dikke 20 minuten op achterstand had gestaan. Het veldspel van de Snekers kende nogal wat slordigheden. Daar staat tegenover, dat het nemen van risico het kijkspel positief beïnvloedt. SJC maakte echter geen gebruik van een stuk of 4 goede mogelijkheden. Barry Ditewig moest zelfs eenmaal buiten het strafschopgebied redding brengen. En, wanneer de ene ploeg de kansen niet benut scoort de andere dan vaak.

Yume Ramos breekt de ban

Waar SJC te gehaast met de kansen omsprong, deed ONS Sneek dat een stuk bekekener. In de 22e minuut werd Yume Ramos de diepte ingestuurd. Met een halve lob passeerde hij keeper Björn Hagarty: 0-1.

DSC_9606

Yume Ramos scoort 0-1

Het betekende voor de wedstrijd, dat ONS Sneek nadrukkelijker zijn stempel daarop ging drukken. En dat leidde kort voor rust tot een tweede treffer. Nick Burger mocht een corner nemen. Nick Kuipers kopte de bal daaruit hard op doel. De bal smoorde in de mellée, van waaruit Ale de Boer de bal over de doellijn drukte: 0-2.

DSC_9679

De kopbal van Nick Kuipers als inleiding op de 0-2

Dat was tevens de ruststand. Hoewel Jelle de Graaf in de slotminuten nog een dot van een kans kreeg. En Yume Ramos in kansrijke positie de bal naast schoot.

SJC slaat terug

Maar de beide ploegen waren nog maar ‘koud’ uit de kleedkamer, of de gastheren hadden hun aansluitingstreffer. Niemand anders dan Tom Duidam, die voor dat soort situaties toch een neusje heeft, was de maker. En hij maakte, dat het weer een echte wedstrijd werd. Kort daarop had het zelfs 2-2 kunnen staan, toen SJC de lat raakte.

ONS Sneek stelt orde op zaken

DSC_9787

Jelle Jan de Graaf scoort de 1-3

Bekomen van de schrik stelde ONS Sneek echter orde op zaken. In de 59e minuut bereikte de bal na een soepele aanval over links Ale de Boer. Ale bediende Jelle Jan de Graaf, die een leeg doel vond, en onberispelijk scoorde: 1-3. Het zou trouwens toch een beetje de wedstrijd van Jelle Jan worden.

DSC_9823

Jelle Jan de Graaf omspeelt de keeper en scoort vervolgens 1-4

Want ook de 4e treffer (na een tactische omzetting en een wissel) kwam op zijn naam. In de 70-ste minuut maakte hij de 1-4. En daarmee was de wedstrijd wel beslist, hoewel er nog een dikke 20 minuten gespeeld moesten worden. Daarin prikte SJC nog eenmaal gevaarlijk de bal in het (zij-)net. En zag Frits Dantuma een mooi schot voorlangs gaan na een lange sprint.

DSC_9675

Volgens onze verslaggever ter plaatse was bij ONS Sneek Ale de Boer: ‘man of the match’.

SJC-ONS Sneek:                                              1-4  (0-2)

1. Yume Ramos 0-1,  39.  Ale de Boer    0-2,  48.  Tom Duindam    1-2,  59.  Jelle Jan de Graaf    1-3,  70.  Jelle Jan de Graaf    1-4

Schr.:                   G.Keijl  (Heerde)

Ass.schr.:            P.Otten  &  J.Koornneef

Kaarten:              geel:      (54) Trecy Kapata, (78) Jordy Groot  (SJC)

SJC:

doel:                     Björn Hagarty

achter:                 Mauro Kloppert, Levy Berends, Hakan Bayram, Trecy Kapata (75. Abbas al Tamimy), Jordy Groot

midden:              Mike van Toor (68. Demir Strojil), Stef van der Zalm (61. Melvin van Stijn), Rick van Dijk

voor:                     Tom Duindam, Youssef el Baouchi

DSC_9462

Sjaak Polak, oud-betaald voetballer en nu trainer van SJC

doel:                     Barry Ditewig

achter:                 Denzel Prijor, Nick Kuipers, Serge Fatima

midden:              Frits Dantuma, Michael Lanting, Nick Burger, Ale de Boer, Curty Gonzalez (68. Klaas de Vries)

voor:                     Yume Ramos (76. Martijn Barto), Jelle Jan de Graaf

DSC_9890

Met grote dank aan Rob Bosma, die zorgde voor de aanlevering van de wedstrijdgegevens (verslaggever ter plaatse) en de foto’s!