‘Prachtige partij’ van JO11-4 tegen IJVC/Blauwhuis

‘Prachtige partij’ IJVC/Blauwhuis tegen ONS JO 11-4, 14 april 2018

Vandaag speelde JO 11-4 uit tegen IJVC/Blauwhuis. Een wedstrijd waarin we spelers Thijs en Sem moesten missen. Dit betekende nog net voldoende spelers. Om wat armslag te creëren kregen we ondersteuning van een extra speler, dit werd Xavi waar we heel blij mee waren. Xavi houdt enorm van voetballen en twee wedstrijden achter elkaar spelen was voor hem geen probleem.

Het weer was lekker zonnig, waarna we de wedstrijd rond 10.30 begonnen. In de 1e minuut viel echter het eerste doelpunt van de tegenstander. Dit doelpunt kwam zo snel dat we er allemaal beduusd van waren. Maar onze spelers kennende houden we de moed erin en gingen we met volle overgave de aanval in. Er werd goed overgespeeld waardoor Xavi in de 5e minuut de gelijkmaker maakte.

Het was een prachtige partij, doordat de teams en spelers goed aan elkaar gewaagd waren. JO 11 had wel meer kansen om te scoren, maar de goal was soms gewoon te smal. In de 16e minuut maakte Twan de 1-2, nadat hij een schitterende voorzet vanaf het middenveld van Jordan kreeg aangereikt.

We gingen voldaan de rust in met deze mooie tussenstand. In de box verruilde keeper Yoran, na een hele goed gekeepte eerste helft, het shirt met Twan. Yoran waande zich enthousiast de mat op te mogen en Twan was op het veld enorm verheugd dat de tegenpartij een even grote keeper als hem in de goal had staan. Dat vond hij heel eerlijk ;-).

IJVC/Blauwhuis had een goede speech gehad in de rust, want in de 4e en 7e minuut van de tweede helft werden er twee doelpunten gescoord, waardoor we met 3-2 achter kwam te staan. Ondertussen hadden Chris en Annemieke de nodige nerveuse kriebels, maar gelukkig bleken deze overbodig. Zo’n twee minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Jordan de gelijkmaker 3-3. Wat een schitterende wedstrijd om te zien, de JO 11-4 raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en dat maakt dat we ons als team steeds steviger neer weten te zetten.