Restant (55 minuten) vv Capelle – Magreb’90: 0-1

De afstand tussen vv Capelle en ONS Sneek is na het spelen van het inhaalduel vv Capelle – Magreb’90 (0-1) 6 punten gebleven. Het duel kende een bijzondere (verlate) start, zie verslag van 247voetbal. In totaal waren nog 55 minuten te spelen, waarbij Magreb’90 door de eerdere rode kaart, met 10 man de mat op mocht. Magreb’90 wist in de laatste minuten van het inhaalduel een strafschop te verzilveren wat de eindstand zette op 0-1 in het voordeel van de Utrechters.

Bij het inhaalduel tussen Capelle en Magreb ’90 is dinsdagavond de aftrap ongeveer een half uur uitgesteld omdat bleek dat Magreb ’90 slechts 7 speelgerechtigde spelers op het wedstrijdformulier had gezet. Tot overmaat van ramp verloor Capelle op de soapachtige avond ook nog eens met 0-1.

Speelgerechtigd
Na wat puzzelwerk kwam de geplaagde club uit Utrecht toch nog tot tien spelers, al moest de scheidsrechter eerst controleren of zij allemaal speelgerechtigd waren.

Gestaakt
Capelle en Magreb ’90 moesten het restant van het eerder dit seizoen gestaakte duel afmaken. Toen ontstond er onrust tussen twee supporters van beide clubs nadat Abdel Zouzou van Magreb ’90 rood had gekregen van de scheidsrechter. Er moest politie aan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te krijgen, waarna de arbitrage besloot het duel definitief te staken. Er waren op dat moment 35 minuten gespeeld en de stand was nog 0-0. Met name Capelle was er veel aan gelegen om in het restant de winst af te dwingen, omdat de ploeg van Ron Timmers de punten goed kan gebruiken. Dat geldt in feite ook voor Magreb ’90, al lijkt de achterstand van de Utrechtse club als hekkensluiter onoverbrugbaar.

Strafschop
Het pakte voor Capelle echter desastreus uit: de tien spelers van Magreb ’90 vertrokken met de zege door een benutte strafschop vier minuten voor tijd.