Strijdlustig ONS Sneek wint een punt in Ermelo

20180922_133907

Een strijdlustig en verstandig voetballend ONS Sneek zorgde voor een verrassing door het favoriete DVS’33 Ermelo in een boeiende wedstrijd op 0-0 te houden. DVS’33 Ermelo begon overrompelend. In een hoog tempo zette de ploeg ONS Sneek onder druk. En er ontstonden een paar mogelijkheden om de score te openen. Zonder succes overigens. Maar al vrij spoedig luwde de storm en kwamen de gasten steeds meer aan voetballen toe. Dat leidde vervolgens ook aan ONS Sneek-zijde tot enkele aardige kansen. In de tweede helft was er volkomen evenwicht. DVS’33 Ermelo stuitte steeds meer op de hechte Sneker defensie die heel goed speelde. En de oranjehemden (vandaag ook in een uitwedstrijd spelend in díe kleur) schiepen zichzelf een paar behoorlijke kansen. Maar gescoord werd er in deze alles behalve vervelende wedstrijd niet.

20180922_142948a

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                  Harmke van der Veen & Jan van der Veen

DVS’33 kan wel drie keer een vergelijkbare voorhoede opstellen!’ Een uitspraak die niet helemaal overeenkomstig de realiteit is. Maar hij geeft wel aan, dat de ploeg uit Ermelo bepaald niet krap zit in zijn aanvallers. Allemaal spelers die hun sporen in het voetbal hebben verdiend. Maurice de Ruiter, het clubicoon van DVS’33, Benjamin Roemeo, Oktay Öztürk, de nieuweling van IJsselmeervogels, dezelfde club als waarvandaan Berry Powel kwam (ex-topscorer van de 3e divisie), Daniël van Warven, Olivier Pilon: het is een imposante rij spitsen die voorbij komt. Vandaar dat de kop van de voorbeschouwing luidde: Veel doelpunten bij DVS’33 Ermelo tegen ONS Sneek? , gedachtig aan de schotvaardigheid van hen.

En dan wordt het uiteindelijk na 94 minuten voetbal: 0-0. Dat is toch wel heel opmerkelijk! Dat betekent, dat ONS Sneek het goed heeft gedaan. Die, op papier, zo sterke aanval van DVS’33 van scoren afhouden is een prestatie van formaat. En de manier, waarop werd gevoetbald was bewonderenswaardig. De strijdlust droop eraf. Dat leidde in veel gevallen ook tot het winnen van een groot aantal persoonlijke duels. En niet in de laatste plaats werd zichtbaar, dat de elf van Raveneau voor elkaar gíngen, met name door het elkaar steunen in de duels. ONS Sneek liet zien, dat het proces, waarin ze zit, nog niet voltooid is, maar dat er wekelijks beste stappen worden gemaakt. En dat doet de Sneker burger alleen maar goed!

DSCF2546

Onder druk

Maar toegegeven: de eerste 20 minuten van de wedstrijd waren voor de thuisclub. Al na 2 minuten en 26 seconden had dat tot een doelpunt kunnen leiden. Een ingooi vanaf de linkerkant bereikte Oktay Öztürk, die van 16 meter hard uithaalde. Barry Ditewig pareerde het leer echter geweldig! Zeven minuten later bereikte de bal na een aanval over veel schijven Benajamin Roemeon. Zijn schot ging maar luttele centimeters naast. Weer vijf minuten later, in de 14e minuut, kwam, door een dieptepass vanaf het middenveld, Christiaan van Hussen in ideale positie. Maar hij schoot hoog over. Pas in de 20e minuut ontstond de eerste serieuze kans voor ONS Sneek. Een corner van rechts van Nick Burger bereikte het hoofd van Michael Lanting. Diens kopbal miste het doel op een haar!

DSCF2542

Keerpunt

De 21e minuut bracht in de wedstrijd, achteraf bezien, een keerpunt. In de stromende regen die op dat moment uit het wolkendek viel beproefde Maurice de Ruiter Barry Ditewig. Deze glipte de bal bijna door de natte vingers.

DSCF2531a

Maar in de omschakeling kwam de bal in bezit van Genridge Prijor. Hij testte de keeper aan de andere kant, Thodorie Velanas, op zijn kwaliteiten, en toen Velanas alleen maar kon wegstompen schoot Yume Ramos de bal in de rebound via de lat over. Even later waren eerst Genridge Prijor, en vervolgens Yume Ramos bijna succesvol in een scrimmage. Maar hun inzetten kwamen kracht tekort. En in de 38e minuut kreeg ONS Sneek nogmaals de kans om de leiding te nemen, toen Denzel Prijor Frits Dantuma weg stuurde. Eén van de verdedigers van DVS’33 kon slechts via een corner redden. Conclusie: wat méér balbezit voor DVS’33, maar over en weer kansen. Alleen waren beide ploegen soms wat ongelukkig en soms te slordig in de afwerking.

DSCF2522a

Boeiend vervolg

Na een tiental minuten na rust, waarin maar weinig schokkends gebeurde, zette Maurice de Ruiter in de 58e minuut DVS’33 weer op de denkbeeldige kaart. Een corner van hem, van rechts, kwam per kerende post terug voorlangs het doel. Basil Camara had de bal zomaar binnen kunnen lopen, maar hij kwam centimeters tekort.  Een actie ‘op het randje’ van Nick Kuipers bracht in het veld en op de tribune enige beroering. Bijna was één van de voorwaartsen van DVS’33 door de laatste linie van ONS Sneek heengebroken, toen Nick Kuipers hem tot stilstand bracht ten koste van een overtreding. Scheidsrechter Henshuijs trok een kaart. Gelukkig voor Nick een gele. De daarop volgende vrije trap ging van de voet van Coen Vloedgraven voorlangs.

DSCF2536a

Nog éénmaal ONS Sneek.

Nog eenmaal was één van beide ploegen dichtbij de winnende treffer. En dat was ONS Sneek. Nick Burger speelde vanaf het middenveld Genridge Prijor aan, die stuurde Curty Gonzles, zojuist ingevallen voor Yume Ramos, de ruimte in. Maar de inzet van Curty strandde op het been van keeper Velanas. Een omhaal van die àndere invaller, Berry Powel, strandde ook in de afwerking.

DSCF2526a

Terechte remise

Beide ploegen leken zich in de laatste minuten van het duel neer te leggen bij de brilstand. En, toen scheidsrechter Henshuijs na 94 minuten floot voor het einde, konden beide partijen uiteindelijk wel vrede hebben met de uitslag, gezien het spelbeeld. Toch overheerste bij ONS Sneek het gevoel, dat er een punt was gewónnen. En had DVS’33 toch wat meer het gevoel van het verlíes van 2 punten. Maar dat zal wel alles te maken hebben met het feit, dat ONS Sneek (zoals wel eens vaker in Ermelo) een streep zette door de verwachtingen van de thuisclub. Het Sportpark aan de Sportlaan 27 blijft voor ONS Sneek toch wel iets bijzonders hebben…………………….

DVS’33 Ermelo-ONS Sneek:                       0-0  (0-0)

Schr.:                    P.Henshuijs  (Amsterdam)

Ass.schr.:            N.Kromme  &  M.Dreise

Kaarten:              (90+4) Christiaan van Hussen  (DVS’33 Ermelo)