JO13-2 laat geen steken vallen tegen hekkensluiter

ST IJVC/Blauwhuis jo13-1 tegen ONS Boso Sneek jo13-2. 13 mei.

De aftrap was genomen en er werd gevoetbald voor een overwinning tegen de nummer laatst. Gelijk druk op de bal en proberen de vrije man te vinden. Dit leverde een paar kansen op. De tegenstander begon geleidelijk aan wat beter te spelen en kreeg ook een paar keer een mogelijkheid. Na een paar keer een grote kans om zeep geholpen te hebben, was het plotseling aan de andere kant wel raak. Ook was er nog een bal op de paal. Billenknijpen dus. Zo liep de wedstrijd door tot de rust. De leiders waren hier niet blij mee en hadden voor de jongens in de rust een donderspeech in petto.
De tweede helft was nog maar net begonnen en toen lieten onze jongens zien dat ze toch heel goed konden voetballen. Alles lukte. Tikkie takkie en de mooiste combinatie’s op de grasmat. Genieten aan de kant. Dit leverde natuurlijk ook weer kansen op en aan het begin van de tweede helft was het eerst Riley die de 1-1 maakte. Niet veel later was het de beurt aan Mitchel die voor de 1-2 zorgde. En enkele minuten later was het alweer Riley die de bal in de touwen schoot.  De tegenstander kwam er niet aan te pas. Nu kwamen Anne en Gudata samen op en met enkele combinatie’s tussen beide was het Gudata die de volgende maakte. Onze jongens leken het genoeg te vinden en werd er een tikkie rustiger aan gedaan. Gelijk was er weer werk voor Jay die voor de rest van de wedstrijd zijn doel schoon kon houden. De eindstand kwam op het scorebord door een mooi geplaatst schot van Lennard die het net nog even liet bollen. Eindstand derhalve 1-5. De tweede plaats op de ranglijst een feit.
De felicitaties gaan naar Leeuwarden. Voor de wedstrijd was de uitslag van Leeuwarder Zwaluwen bekend. Ze hadden gewonnen en hierdoor niet meer in te halen voor ONSe jongens. Zij zijn dus voorjaarskampioen. Gefeliciteerd. Over twee weken hun feestje maar verpesten door nog van hun te winnen.