Vr1 blijft in de 1ste klasse

Het zijn van die wedstrijden wat altijd veel spanning mee zich mee brengt. Zonder leider Robert van der Meulen (geplande vakantie) maar met Marcel Frankena naast Rudy Mann op de bank werd er om 15:00 uur afgetrapt.  Een wedstrijd die naast spanning ook bol stond van de kansen. Van lat tot redding keeper tot schoten naast en net over, het hele scala van mogelijke kansen kwam wel voorbij. Dat was wat vooral in de eerste helft wat de oranje vrouwen overkwam. Daar tegenover de gevaarlijke uitvallen van de VIOD Vr2. In de 40 minuut resulteerde dat ook in een goal. Hoe fel Femme van Solt het ook probeerde om haar tegenstander nog tegen te houden. Die was te goed op haar taak berekend en scoorde resoluut de 0-1. Het was als of je een koud emmer water over je heen kreeg. Wij de kansen, zij scoren. Een al oude voetbalwet stak zijn kop weer op.

Nog geen 3 minuten later misschien wel de beslissing van het duel. Na een mooie aanval over rechts van de oranje vrouwen belande uiteindelijk de bal bij de in de 16 vrijstaande Lavina Tassebajof. Die twijfelde niet en haalde met een droge knal uit. Onhoudbaar voor de keepster de 1-1. Een mokerslag voor de vrouwen uit Driesum. De ploeg van trainer Pieter Ele Kuitert dacht met een mooie 0-1 de rust in te gaan maar de realiteit was anders. Die wetenschap kwam zichtbaar hard aan bij de ploeg.

De tweede helft leek  de energie bij de vrouwen uit Driesum wat weg te zijn. Ondanks verwoede pogingen waren de kansen op 1 hand te tellen. Waar Annemiek Popma in de eerste helft met vrije trappen probeerde te scoren vanaf rechts mocht halverwege de tweede helft Daisy Andringa van de linker kant het een keer proberen. Advies van trainer Rudy Mann altijd aan zijn speelsters “mik tussen de palen”.  Daisy Andringa heeft daar net als Annemiek een neusje voor. Daar waar de keepster redding bracht of de scherpte van de ballen in de eerste helft niet 100 {05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} waren was dat dit keer wel bij Daisy Andringa. De bal verdween tussen de lat en de  vingertoppen van de keepster pardoes het doel in. Ik hoop dat de schouder van mijn buurman op de tribune nog heel is. Want die moest het even ontgelden. De bevrijdende 2-1 die het laatste restje hoop van de VIOD vrouwen weg nam lag in het net. Met wat nieuw elan in de ploeg zette trainer Rudy Mann nog meer druk op de tegenstander.  Het resulteerde in een overtreding op Femmy Nagelhout in de 16. Aangemoedigd door haar ploeggenoten nam ze de penalty zelf. Met een droge knal door het midden bezorgde ze de einduitslag 3-1. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter kon het feestje los barsten op het Zuidersportpark. Alleen voor Samantha van Wagtendonk werd het feestje wat later. Na een bezoek aan de eerste hulp zat haar gebroken pols in het gips. Beterschap Samantha!

Een mooier afscheid konden de vrouwen niet geven aan trainer Rudy Mann. 4 Jaar lang heeft trainer Rudy Mann de ploeg onder zijn hoede gehad. 4 Jaar lang de doelstelling van lijfsbehoud gehaald. Samen met leider en keeperstrainer Robert van der Meulen en grensrechter Cor Overwijk een waar huzarenstuk. Bravo Zulu aan jullie allemaal mannen!

Volgend seizoen een nieuwe start met trainer Mark Postma. Gewoon weer in de 1ste klasse. En misschien wel tegen de VIOD Vr2. PEC Zwolle promoveert dus de vrouwen uit Driezum mogen volgend weekend aan de bak tegen Winsum Vr1. Winsum wonnen met penalty’s van Hollandscheveld Vr1 wat dus degradeert uit de 1ste klasse . De ploeg is niet kansloos, want in de competitie werd er gewonnen en gelijk gespeeld. Wij wensen de ploeg succes in deze battle.

Rest mij nog om 2 mensen te bedanken; Allereerst mijn steun en toeverlaat wedstrijdsecretaris Wicher de Boer. Zijn kennis en kunde van KNVB zaken is van onschatbare waarde. Daarnaast de vrouw voor haar inzet als redactrice, fotograaf  en commissielid vrouwen; Sascha Schrijver. Zij heeft 3 jaar lang deze taak op haar genomen. Website en facebook pagina keurig verzorgt. Gelukkig mogen we haar soms nog vragen om te fotograferen. Haar taken zullen deels worden overgenomen door Sieneke Uil. :Tige Tank!

Voor volgend seizoen is de vrouwenafdeling op zoek naar een commissielid vrouwenvoetbal. De schakel tussen de teams, trainers, leiders, TC, wedstrijdsecretaris en bestuur. Heb je interesse of wil je informatie hebben over deze functie mail dan naar: klaasuil@onsbososneek.nl voor een afspraak.