Winst en verlies voor JO13-2

ONS Boso Sneek tegen IJVC Blauwhuis JO13-1

Vanmorgen was het weer voetbalmorgen op het zuidersportpark. Mijn medespelers van ONS Boso Sneek jo13-2 en ik tegen IJVC/Blauwhuis jo13-1. Na de aftrap gaan beide teams gelijk op en na enkele minuten krijg ik een grote kans die jammerlijk op de lat uiteen spat. De rebound werd ook gemist. Nu golfde het het spel op en neer en de combinaties van onze kant lukten bijna allemaal. Mitchel bekroonde een mooie aanval op aangeven van Sakaria. Hij tikte hem heerlijk binnen. We speelden aan het einde van de eerste helft fantastisch. Ruststand 1-0.
In de rust werd gezegd dat we spelen als kampioenen maar we belonen ons zelf niet. Dus volle bak aanvallen en schieten op de goal. Gas geven!
De tweede helft was los en er werd gas gegeven. Bal op de paal en afgemaakt. Gudata maakte een hattrick. Sakaria was regelmatig de aangever en één keer de afmaker. Mitchel had ook nog een doelpunt mee gepikt en zo was het 6-0 geworden. Ik werd nu gewisseld en toen was er nog een eretreffer dus kwam de einduitslag op 6-1. Naaste concurrenten verloren dus we staan er goed voor.

Leeuwarder Zwaluwen jo13-2 – ONS Boso Sneek jo13-2. 8 april

Vanmorgen de topper van Anne’s team ONS Boso Sneek jo13-2 uit tegen Leeuwarder Zwaluwen jo13-2. De tegenstander is de koploper in de poule.
Aftrap van ONS en gelijk waren er enkele kansen. Nu LZ dit afgeslagen had kwamen de Leeuwarders er uit en werd het gevaarlijk voor het eigen doel. Na enkele kansen, waarvan de grootste voor de tegenstander waren  werd er afgefloten voor de rust. 0-0 derhalve.
De tweede helft was los en na enkele minuten kreeg LZ een hoekschop. Deze werd niet goed ingeschat op waarde en werd per ongeluk in eigen doel gewerkt. Toen was het dus 1-0 voor LZ. Weer enkele minuten later ging Anne door. Passeerde een paar spelers, ging voor de bal  en  botste, vrij stevig, op de volgende tegenstander die nogal wat pijn had. Erger, Anne kreeg rood waar geel ook wel volstond. Nu moesten er enkele omzettingen plaatsvinden. Er kwam veel meer druk en ONS  kwam er niet meer aan te pas. Na vasthouden binnen het doelgebied legde de scheids de bal op de stip. Een opgelegde kans om de score te verdubbelen. De speler legde aan en Jay hield hem. Helaas niet afdoende en in de rebound maakte hij hem wel af. Dat was 2-0 en de wedstrijd gespeeld. Nu werd ONS wakker en zowaar, met een man minder, kwam er nog een slotoffensief en passeerde Sakaria twee spelers en schoot op doel. Via een tegenstander belandde de bal in de touwen. Met nog een twee minuten te spelen werd er nog van alles geprobeerd maar het belangrijkste niet, scoren. Eindstand 2-1.

Het voetbal werd vandaag verloren op het middenveld. De afvallende bal was steeds voor de tegenstander. En er werden teveel duels verloren. Kortom, niet al te beste wedstrijd. De volgende week een nieuwe kans.