JO11-4 te sterk voor Bolsward

26 Mei 2018 wedstrijd ONS JO11-4 / SC Bolsward JO11-6

Het einde van de competitie nadert en ons team is een goede middenmoter. Om 10.15 gaan onze toppers aftrappen tegen SC Bolsward.
De teamopstelling wordt vooraf doorgenomen. Omdat Sem en Jordan niet aanwezig zijn, helpt Wytze ten Napel ons team.
Opstelling: Twan in het doel, linksachter Wytze, Coert centraal achterin en Norah rechtsachter.Thijs als linksbuiten, Yoran in de spits en Lucas rechtsbuiten. Laxon start op wissel, waarbij om de 5 minuten steeds gewisseld wordt. Overspelen is met dit weer nog belangrijker als anders.

Onder de goede leiding van scheidsrechter Michiel de Vries wordt er door Bolsward afgetrapt om 10:15. De ploegen blijken aan elkaar gewaagd, het spel gaat van de ene keeper naar de andere. ONS krijgt als eerste ploeg een corner, deze wordt goed ingebracht maar helaas geen doelpunt. Paar minuten later volgt er een goed schot van Wytze, welke tot corner gebokst wordt. Coert neemt de corner en speelt op Wytze die vervolgens verwoestend uithaalt; de lat wordt geraakt, helaas nog steeds de brilstand op het bord. Na een aanval van Bolsward wordt de bal heroverd, de bal wordt diep gegeven aan Coert, die in één keer voorzet op Yoran die scoort, ja onze heren en dame komen voor met 1-0. De oranjehemden houden het betere van het spel, Bolsward maakt hands waarna Wytze de vrije trap neemt, helaas voor ons team zeer goed genomen maar helaas weer op de lat. Niet veel later soleert Wytze langs de spelers van Bolsward en heeft oog voor Lucas die na een mooie voorzet de 2-0 in de touwen schiet. (nog even rekenen met Sietze ????) Bolsward komt er wel uit maar komt niet tot scoren, mede dankzij de goed keepende Twan. Net voor de limonade krijgt Coert de bal weer aangespeeld van Wytze, Coert geeft een goede voorzet en Yoran maakt z’n tweede vandaag, knap hoor!

Met 3-0 de rust in geeft wat lucht, maar de jongens en meisje kunnen niet achterover leunen in de 2e helft. Limonade smaakt goed, daarna nog even op het bankje buiten in de schaduw de rust gepakt.

Lucas staat de 2e helft in de goal, Norah begint als wissel en zo start Twan in de achterhoede. In de 2e minuut komt Bolsward door onze verdediging en maakt de 1-3, is het gelijk weer spannend. ONS probeert de druk weer op te voeren, dit resulteert in een goede kans, maar door een goede redding van de keeper blijft het 1-3. Hierna krijgt Bolsward weer een mooie kans, helemaal door het midden, deze wordt door Lucas goed verwerkt tot corner. ONS wil de voorsprong weer uitbreiden en zet in op de aanval, voor het doel van Bolsward wordt de bal ingebracht, hier staan 6 jongens, uiteindelijk is het Twan die de bal in het doel werkt? Waarschijnlijk is de hele bal niet over de lijn geweest zodat Bolsward mag uittrappen. Bolsward komt met 3 aanvallers op onze verdediging af en met een geplaatst schot wordt het 2-3. Hierna heeft Wytze nog een goed schot, welke na de redding van de keeper op de lat eindigt. Bolsward geeft niet op en gaat voor de gelijkmaker, Lucas met een voortreffelijke redding voorkomt deze gelijkmaker! Bolsward lijkt nu leeg gespeeld, en ONS verplaatst nog een keer de bakens naar voren, wanneer de bal bij Wytze komt schiet hij de eindstand binnen 4-2.

Dit was een hele mooie wedstrijd om te zien, gelukkig waren er veel toeschouwers om onze toppers aan te moedigen.