ONS Boso JO19 ronde verder in de beker!

O 19 ronde verder in de beker
O19 speelde vandaag uit in de 2e ronde van de beker tegen vv Gorecht O19 uit Haren , een vereniging met 900 leden ,die zijn wedstrijden speelt op sportpark De Koepel , koploper in de hoofdklasse N , een mooi affiche voor een bekerwedstrijd.

Opstelling:
Achter- Johannes Tromp-Joel Brandsma-Björn Dijkstra-Kevin Meijer-Chris Wijna
Midden- Tom Arissen-Ezekiel Vita- Thomas de Vries-
Voor- Jelle de Graaf –Habtamu de Hoop- Jan Dommerholt.

In de bespreking voor de wedstrijd werd benadrukt om deze tegenstander niet te onderschatten door trainers Chris de Wagt en Joeri van Leeuwen.
In de 1e helft speelde O19 zoals de trainers en supporters het graag zien, verzorgd en aanvallend voetbal, maar ook bij balverlies liet O19 zien dat er voor elkaar gewerkt geknokt werd.
O 19 van Gorecht kwam er de 1e helft niet aan te pas de eerste kans voor hen kwam pas in de 44e min., maar het lukte O19 ook niet te scoren na kansrijke situaties in de 15e-20e-30e- –min.
Het duurde tot de 35e min , uit een aanval en een voorzet van Jelle de Graaf scoorde, Habtamu de Hoop fraai met het hoofd 0-1.
Op slag van rust ,werd de wederom sterk spelende Ezzie gehaakt in de 16 meter, strafschop , deze werd benut door Jelle de Graaf 0-2 een terechte stand op dat moment en tevens de ruststand.
Na rust een misverstand tussen de achterhoede en keeper Johannes die werd afgestraft door Gorecht O19 1-2.
019 raakte niet in paniek van deze snelle tegentreffer na de rust, maar de tegenstander liet zien er vol voor te gaan de 2e helft.
O19 kreeg nog een aantal mogelijkheden in de 55e en 58 e min maar deze werden niet benut.
In de 70e min. verstapte aanvoerder Tom Arissen zich en kon niet verder, Matthijs Postma verving hem.
De laatste 10 min. van de wedstrijd probeerde Gorecht O19 er nog een slotoffensief uit te gooien ,door 1 op 1 te spelen, ONS Boso O19 liet zich niet verrassen en speelde gecontroleerd de wedstrijd uit en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde, proficiat mannen en begeleiding.