ONS Boso Sneek JO11-3 uit naar Zeerobben JO11-6

Zaterdag, de mooiste dag van de week!

Ja ja, daar ben ik weer! Met toeval dat wel maar goed. De wekker ging ( per ongeluk ) om 8.00uur. En dat terwijl we er helemaal niet uit hoefden. Isis zou met de meiden meedoen en die wedstrijd werd gisteravond afgelast. Maar goed.., even de telefoon checken en dan zien dat Johan lekker in de sneeuw aan het spelen was en Ralf dus alleen als leider naar Harlingen, De Zeerobben moest.

Iedereen sliep nog lekker en ik was toch wakker en dacht.. het zonnetje schijnt, het is zaterdag en naar De Zeerobben…

“Ja,ik ken wel even met naar die ouwe seunen!”

De thuiswedstrijd hadden we nipt verloren met 4-5 dus op zich een mooie en boeiende pot voetbal!

We waren met zijn negenen, Sven, Siemon, Eise, Nils, Jayden, Devin, Jordy, Deniz en Stijn. Ralf had vooraf keurig de opstelling gemaakt en we zouden 2-2-2 voetballen. Helaas voor sommige kids geen “kerstboom” De Zeerobben hadden er ook negen dus maar even gevraagd of ze 8 vs 8 wilden spelen en dat was geen probleem.. dus toch nog een soort van “kerstboom”

Sven op goal, achterin Jayden, Siemon en Eise, middenveld Devin en Jordy en voorin Nils en Stijn. Deniz begon op wissel.

Ut waaide as gewoanluk hard in Harlingen en daar hadden we in het begin allebei best wat moeite mee. We begonnen voor de wind en de Zeerobben kregen de bal moeilijk weg… die resulteerde in de eerste kansen voor ons en dat hadden de mannen snel in de gaten en vergaten daardoor toch dat overspelen het makkelijkst is en dat je dan veel makkelijker scoort dan wanneer je het allemaal alleen doet… dus wat roepen langs de kant en ze snapten het weer! De ene aanval nog mooier dan de andere en zo stonden we makkelijk op voorsprong door een bal vanaf de achterlijn voorgegeven door Stijn op Devin en deze hoefde alleen zijn voet er maar tegen aan te zetten en doelpunt! 0-1 De Zeerobben hielden steeds eentje helemaal voorin en deze goaltjegapper kreeg ook vanuit eenbal en scoorde de gelijkmaker! 1-1

Nu wij weer.. na goed opbouwen van achteruit komt de bal bij Devin en deze kaatst met Jordy en naar Stijn die maakt de 1-2 .. Maar wat er dan gebeurt.. ik snap het niet, we hebben voor de wind.. krijgen best wel kansen een afgewaaid schot van Eise net over.. Denis net naast, Jordy net in de handen van de keeper… en ja dan weet je het wel… 2-3 keer een uitbraak van de tegenpartij en deze scoren wel… rust 4-2 achter!

In de rust wat ouwe seunen de hán skudden en naar de limonade.. nogmaals goed uitgelegd wat we moesten doen en dan de tweede helft. Siemon neemt de plek van Sven over op de goal en we zijn weer begonnen! Nu tegen de wind in… nou en dan kan een bal ook mooie dingen doen hoor… Devin zal de bal voorzetten en die waait zo achter de keeper.. wat en wereldgoal! Gelukkig zij Devin na afloop dat het per ongeluk was… 4-3 Zou het nog kunnnen? Tuurlijk wel maar dan moeten we wel blijven voetballen. Coachen is best lastig tegen de wind in hoor.. de kids horen niks… of willen niks horen? 😉

Helaas scoort de tegenstander en we staan weer achter met twee verschil 5-3. En niet veel later zelfs met 6-3… Met nog zo’n vijf minuten te gaan best lastig om nog een punt uit het vuur te slepen maar we gaan ervoor.. achterin één op één en Jayden door naar het middenveld. De wegwerkte bal van Nils komt bij Sven.., de slalomt door maar liefst drie spelers heen en schiet.. helaas keeper redt maar de afvallende bal werd door Devin opgepikt en deze maakt zijn derde van de wedstrijd! Een hattrick.. helaas mocht hij de bal niet meenemen! 6-4

En dat was ook de eindstand… een prachtig mooie pot voetbal met veel inzet en goede aanvallen gezien. Maar helaas weer geen winst dus dat moet dan de volgende wedstrijd maar!