ONS JO09-3 begint enthousiast aan het seizoen

ONS JO9-3 teamfoto
Op de foto staand vlnr: Abe Schuurmans (leider), Naut Krikke, Sil van der Pol, Maurin Wiersma, Jan Aize Schuurmans, Harmen van der Pol (leider/trainer)
Gehurkt vlnr: Jurre de Groot Boersma, Ferne Koops, Siebe Dotinga, Milan Hofman.  Ricardo Molenaar ontbreekt op de foto.

ALLE VERSLAGEN DOOR DHR. EELKE DOTINGA, VADER VAN SIEBE.
16-09-17 Vanmorgen was het weer wedstrijddag op het zuidersportpark. Eerst moest Siebe met zijn team de laatste bekerwedstrijd spelen tegen Zeerobben. |9 uur aftrap en de tegenstander liet er geen gras over groeien. Aanval op aanval en de doelpunten vlogen om de oren. Het was ondertussen al 10-0 tegen toen Maurin de bal vakkundig in het doel plaatste. De ruststand was iets van 1-13.
De tweede helft ging zo’n beetje hetzelfde. Maar met een prachtig schot in de kruising maakte Naut er eentje waarvoor de handen op elkaar kwamen en gejuig natuurlijk. Zeerobben ging door met scoren en aan de kant waren we de tel allang kwijt. De aftrap voor weer een doelpunt tegen kwam steeds dichter bij het vijandelijke doel. Het slotakkoord was echter voor ONS jo9-3. Nog twee mooie doelpunten van eerst Naut en toen nog Maurin. Zo werd de eindstand bepaald op 4-24.

————————————————————————————————————————————–

23-09-17 Vandaag even een stukje over de wedstrijd tegen Zeerobben. Dit op aangeven van Elske omdat ik vandaag bij Siebe’s broer was.
De wedstrijd begon en de eerste 10 minuten waren er zelfs 3 kansen voor ONS. Zeerobben had echter maar 1 kans nodig welke gelijk raak was. Net voor de timeout scoorden zij nog een keer. Aan de kant vroegen de ouders of er een nieuw team stond omdat onze jongens zo goed aan het spelen waren. Toen de timeout voorbij was schoot Zeerobben de wedstrijd gelijk op slot. 3-0. Na goede reddingen van onze keeper liep de stand toch nog op naar een 8-0 ruststand.
De tweede helft waren er gelijk grote kansen voor  Zeerobben, waarvan er nog 6 gemaakt werden voor de timeout en erna nog 4. Eindstand 18-0.
Jammer dat er niet een eretreffer gemaakt is maar dat komt wel.
De penalty’s na de wedstrijd werden bijna allemaal gescoord wat een goed gevoel geeft.

30-09-17 Vanmorgen mocht Siebe met zijn team ONS Sneek jo9-3 weer de wei in. Vandaag de thuiswedstrijd tegen Nijland jo9-2. Ze begonnen de wedstrijd om 11.15 en kwamen flitsend uit de startblokken. Nijland kwam er niet aan te pas. Leuk overspelen en gelijk ook een doelpunt door Naut. Door een verkeerd geraakte bal kwam Nijland terug in de wedstrijd en nam toen zomaar het veldoverwicht over. en dit resulteerde in nog een doelpunt. Nu was het timeout. Nieuwe keeper en weer ten strijde. Helaas lukte alles net niet en voor de pauze maakte Nijland nog een doelpunt zodat het met de rust 1-3 was.
De tweede helft bleef Nijland maar aanvallen en kwam er weer een doelpunt bij. Na de timeout was er weer een doelpunt te betreuren. 1-5, maar het slotakkoord was echter voor ONS. Door een mooie aanval door het midden maakte Milan  de 2-5. Dit was de eindstand.
Goed gespeeld vandaag. Jammer dat er verloren werd, dit was niet nodig.

Wedstrijdverslag ONS JO9-3  – Makkum JO9-2  14okt. 2017
Om 9 uur moesten de jongens spelen tegen Ajax. Uh, nee. Het was Makkum waartegen ze moesten voetballen.
De aftrap werd genomen en Makkum liet er geen gras over groeien. Vol op de aanval. Dit resulteerde al snel in enkele kansen. Het was dat onze keeper zoveel ballen pakte anders had er een veel grotere uitslag geweest. Met de eerste timeout stond het nog maar 0-2. De keeper werd gewisseld (elke keer) en als veldspeler was Naut gelijk de maker van de aansluitingstreffer. Snoeihard in de kruising. Maar elke keer als ONS scoorde, maakte Makkum er een paar meer. Zo liep de ruststand uit naar 2-5 waarbij het doelpunt van Maurin natuurlijk niet vergeten mag worden. Hij tikte hem mooi in het doel.
De tweede helft was nog maar net begonnen en Naut bracht de stand terug naar 3-5. Nu leek Makkum helemaal los te komen. Alles lukte en bij de tweede timeout stond het al 3-7. Hierna was het op bij onze jongens en liep Makkum uit naar 3-13.
Toch leuk voetbal gezien. Er werd soms goed overgespeeld en dat is toch de basis. Ook met Ricardo als balafpakker en Ferne als dribbellaar, Sil als aangever en Siebe als afleider, Milan met zijn overzicht en Jan-Eize als blok op het middenveld. Maurin onze goalgetter en Naut onze keepvoormidachterspeler en dan Jurre, vandaag niet, maar onze slidingspecialist hopen we de volgende keer er weer bij te zien. Het voetbal gaat steeds beter, plezier is belangrijker. Over 2 weken de volgende wedstrijd.