ONS JO11-4 begint seizoen ijzersterk

2 September 2017 wedstrijd ONS JO11-4 / Joure JO11-5

Onze 1e bekerwedstrijd in 2017 spelen wij thuis tegen Joure.
Wij hebben een paar afmeldingen gehad en hebben hulp van een paar jongens uit JO9-1 gekregen om in ieder geval de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Beau, Sem en de ouders dank hiervoor.

Alle spelers zijn mooi op tijd op het Zuidersportpark, het weer is prachtig, kortom blij dat we weer mogen beginnen op de voor ons vertrouwde afmetingen van het veld.
Nadat Johan van Delden netjes in de box de gebruiken en afspraken van ONS mededeelde aan de ouders van de spelers van JO9-2 (Johan, nogmaals dank hiervoor) hebben wij de opstelling doorgenomen en hebben wat afspraken gemaakt voor op het veld.
In het doel staat de 1e helft Coert, achterin van links naar rechts; Sem de Vries, Laxon en Norah. Voorin van links naar recht; Beau, Sem Paauw en Yoran.

Om 10:15 staat de wedstrijd gepland, alleen is veld 2 compleet bezet. Na het onderbreken van de warming-up van ONS en LSC kunnen wij iets later dan gepland beginnen.
Wanneer het fluitsignaal klinkt, sprint Joure uit de startblokken, en maakt hun 1e doelpunt binnen de minuut. Van de schrik bekomen nemen de spelers hun positie is en wordt er mooi en veel door beide ploegen aangevallen.
Na een mooie actie van Sem de Vries en een goede voorzet, rondt Sem Paauw in de 8 minuut goed af en wordt de stand weer gelijk getrokken. Niet veel later wordt er weer prima gecombineerd en maakt Yoran in de 11e minuut de 2-1.
Joure geeft niet op en laat de grote spits nog iets dieper spelen wat in de 14e minuut resulteert in de gelijkmaker 2-2.
Het is een heerlijke wedstrijd, ook voor de supporterts deze worden verwend in de 1e wedstrijd.
15e minuut zorgt Sem Paauw ervoor dat wij mogen rusten met een 3-2 voorsprong.
Marlies (moeder Sem Pauw en Ilse, zus van Coert) verzorgen de limonade van ons team en dat van de tegenstander. Dank hiervoor.

Coert en Norah ruilen van positie, zodat Norah in de 2e helft ons doel verdedigt.
1e minuut 2e helft Joure heeft waarschijnlijk de voor ons bedoelde limonade ontvangen want komt gevaarlijk uit en de spits komt oog in oog met onze keepster Norah te staan. Hard en hoog schot …. Maar Norah heeft een geweldige save, wij blijven op voorsprong.
Beide ploegen blijven aanvallen (en wij hebben géén wissels), in de 3e minuut gaat Sem de Vries aan een run beginnen en geeft daarna de bal aan Beau, die schiet binnen en de stand is 4-2. 2 minuten later volgt een voorzet waar Beau de voet tegen zet, schitterend doelpunt onderkant lat! Stand nu 5-2.
Bij Joure worden nog één keer de mouwen opgestroopt en dat resulteert in een doelpunt voor de gasten zodat de 5-3 op het bord komt. Sem Paauw tekent voor de 6-3 met een mooi bekeken schuiver op aangeven van Sem de Vries. In de 16e minuut en de 19e minuut worden nog gescoord met Beau als afmaker.

Penalty’s: ONS neemt de penalty’s goed, maar Joure levert iets meer geplaatste schoten af en maakt er een paar meer.

Jongens en meisje een prima wedstrijd gespeeld, complimenten voor een ieder.
Volgende wedstrijd is 9 september uit tegen Akkrum, wij hebben er zin in!