ONS JO11-4 te sterk voor Bolsward

Het Kanon

Op zaterdag 23 september speelde ons team JO 11-4 tegen Bolsward JO 11-8 een voortreffelijke thuiswedstrijd. Deze wedstrijd moesten we Sem missen, waardoor we op zoek moesten naar een reservespeler. Beau uit de JO-9 selectie wilde ons team wel ondersteunen. Alvorens de wedstrijd begon sprak coach Chris de spelers toe in een zorgvuldig, voorbereide wedstrijdtactiek.
Het weer was fantastisch en de jongens en dame hadden er veel zin in. Om 10.15 klonk het startsignaal. De eerste tien minuten was ONS gevaarlijk in het spel en veel aan de bal. Er is een prachtig samenspel tussen Thijs, Jordan en Beau, waardoor er prachtige kansen ontstaan. In de 11e minuut scoort Beau een mooi doelpunt, waardoor het prachtige samenspel wordt beloond. In de 15e minuut doet Jordan een loeiharde poging vanaf het middenveld richting de goal, helaas vliegt de bal ernaast. In de 18e minuut is Beau de spelers en keeper van Bolsward te snel af en scoort wederom een prachtig doelpunt. In de 22e minuut maakt Bolsward een doelpunt waarmee we met 2-1 de rust in gingen. Een prachtige partij waarin de teams goed aan elkaar gewaagd zijn. In de pauze hebben de coaches weinig aan te vullen, want wat speelt het team fantastisch. 7 Minuten later staat het team met de coaches weer op het veld, maar waar is toch de scheids??? Is hij nog om koffie? Chris zijn geduld wordt op de proef gesteld, want hij wil los. En ja, daar verscheen de scheids gelukkig vanuit de kantine. Annemieke sprak Yoran, die de eerste helft keeper was, even bemoedigende woorden toe dat het tijd was om te knallen en dit maakte Yoran al in de 30e minuut waar. Bij tennis zou men spreken van een onhoudbare service. Onverwoestbaar speelde Yoran menig tegenstander uit. Coert, Laxon en Norah zorgen ondertussen voor een goede verdediging en maakten het de tegenstander erg moeilijk. En wat een prachtig samenspel. Er werd niet onnodig gerend, maar heel goed overgespeeld. In de 36e minuut is Bolsward ons net te snel af en wordt het 3-2. Keeper Lucas heeft daarvoor al een aantal ballen van de goal weggetrapt en uitgerold, wat hij heel zorgvuldig deed. Yoran neemt echter geen genoegen met dit tegendoelpunt en gaat vanaf de middellijn op de tegenstander af. Tik, tik tegen de bal en in de 37e minuut maakt hij 4-2. Vervolgens komt Coert vanaf de middellijn in de bal en scoort bijna. In de 47e minuut krijgt Jordan de bal en heeft hij de keuze ‘ga ik voor een hamster als ik zelf scoor of speel ik over en krijg ik geen hamster’. Er is op dat moment maar 1 ding belangrijk en dat is winnen. Jordan speel de bal keurig af waardoor Yoran ‘het kanon’ wederom een prachtig doelpunt scoort. Jongens en dame wat een voortreffelijk stuk voetbal, hard gewerkt.