ONS Jo13-1 dendert over Heerenveense Boys heen

Team ONS Jo13-1 kent een tot nu toe redelijk succesvol seizoen. Waar de eerste wedstrijd nog onnodig werd verloren van L.A.C Frisia 1883 is er hierna niet meer verloren en alleen tegen vv Zuidhorn gelijk gespeeld. De andere wedstrijden zijn met dikke cijfers gewonnen.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma:

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd en we zijn los. Het spel golft op en neer en zo staan we na een kwartiertje gespeeld te hebben al met 3-0 voor… maar dit had ook andersom kunnen zijn. Er zijn namelijk al een aantal ballen voor ons doel langs gevlogen en het is meer geluk dan wijsheid dat de bal niet in het doel is beland. TeamONS daarentegen springt vandaag zorgvuldig met z’n kansen om. De openingstreffer is voor Ruben die na een mooie actie de bal in het doel schiet. Een paar minuten later is het Arjen die de bal onhoudbaar in het doel kopt en weer even later schiet Ruben van afstand raak. Een lekker begin dus.
De Heerenveense Boys doen wat terug. Lennard probeert met een sliding de aanval te ontzenuwen maar de aanvaller blijft op de been en aan de bal, hij legd deze simpel af waarna wordt gescoord. Onze jongens stropen de mouwen weer op en gaan gelijk weer in de aanval. Arjen weet op links de keeper, die wel erg ver van z’n doel is afgedwaald, te omspelen en geeft een voorzet op Seth. Deze kapt de bal af, zet twee man op het verkeerde been en schiet de bal in het lege doel. Deze zelfde Seth weet niet veel later met een voorzet vanaf rechts Ruben vrij voor het doel te zetten. Deze hoeft de bal er alleen maar in te schuiven, wat hij doet!!! TeamONS dendert in de eerste helft dus over Heerenveense Boys heen. Met deze 5-1 ruststand lijkt de tweede helft nog maar een formaliteit te zijn.
De tweede helft gaat vliegend van start met gelijk al een doelpunt van Arjen. Dat belooft weer een leuke helft te gaan worden. Dit blijkt helaas niet het geval. De boys geven veel energie maar de echte spirit lijkt er een beetje uit. De boys uit Heerenveen weten echter ook geen gevaar te stichten, zodat de wedstrijd een beetje dood bloedt. Al met al een goede wedstrijd van de ‘Orange Squad’ , waarbij de gekregen kansen goed zijn benut en de wedstrijd al in een vroegstadium is beslist.