ONS Jo13-1 wint in spannend duel van ACV Assen

Op een wit behageld veld mocht ons team het gisteren opnemen tegen de nummer 3 van de ranglijst ACV Jo13-1. Een belangrijke wedstrijd om afstand te nemen van onze directe concurrentie. Het was een rommelig begin van beide kanten met veel bal verlies en weinig voetbal. Een flinke hagel bui zorgde ervoor dat beide teams ook niet in het spel konden komen.

Maar na 16 minuten spelen was daar dan toch opeens een kans uit het niets. Een corner vanaf de rechter kant werd goed in gebracht door Jesse, deze kon niet goed weggewerkt worden door ACV. De bal bleef hangen op de 5 meter, Daniël zag zijn kans en zette de punt van zijn schoen tegen de bal en zag deze tergend langzaam in de goal verdwijnen 1-0.

Na deze goal begon de ONS SQUAD rustiger te spelen en wat meer aan te dringen op de helft van de tegenstander. Helaas bleven de echte kansen uit, maar konden de jongens wel met een voorsprong de rust in gaan.

In de rust werden de spelers gewezen op de kleine verbeterpuntjes en werd er aanvallend gewisseld om de tegenstander te verassen.

Direct er boven op zitten was het doel van de ONS SQUAD, maar niet alleen de spelers van ONS hadden deze opdracht mee gekregen. Het was dan ook ACV die van het begin van de 2e helft er boven op zat. Er werd snel de lange bal gezocht en de bal vloog alle kanten op. Door het slechte wegwerken van de bal bracht ONS zichzelf in moeilijkheden en ACV kreeg een aantal kansjes. Na een schot van afstand die terecht kwam op de lat schrok iedereen even wakker bij ONS. De bal werd sneller diep gespeeld met de hoop dat deze een keer goed zou vallen. En ja daar was die ene kans waar de ONS SQAUD op zat te wachten, een diepe bal naar de buitenkant werdt direct in de 16 meter gebracht. De bal viel tussen alles en iedereen in, maar daar was onze doelpuntenmachine. Ruben stormde op de bal af en had 2 pogingen nodig om de bal in de goal te frommelen 2-0. Dit was dan ook het beslissend moment en de wedstrijd ging dan ook als een nachtkaars uit.

Het was niet de beste wedstrijd van de ONS SQUAD, maar het het resultaat telt ook!