ONS Sneek 1 neemt met verlies afscheid van 2018. ONS Sneek 2: periodekampioen!

ONS Sneek neemt met verlies afscheid van 2018

ONS Sneek sloot het boekjaar 2018 af met een nederlaag. Het werd in het Zuid-Hollandse Hoornaar tegen SteDoCo uiteindelijk 3-1 voor de thuisclub. SteDoCo verdiende de overwinning ook wel. Maar dat betekent niet, dat ONS Sneek in deze wedstrijd kansloos is geweest. Integendeel! Na een openingsfase met snel aanvalsspel, waarin SteDoCo de toon aangaf kwam ONS Sneek steeds beter in de wedstrijd. En halverwege de eerste helft (stand 1-1) leken de Snekers de wedstrijd onder controle te hebben. Kort voor rust kwam SteDoCo echter opnieuw op voorsprong. Maar met een hele tweede helft voor de boeg leken er nog alle kansen te zijn voor de bezoekers. ONS Sneek was gedurende lange tijd na rust ook de bovenliggende partij. Maar, net als in de voorgaande wedstrijden, sprongen de oranjehemden te slordig om met de kansen. En, omdat SteDoCo daarin wat zorgvuldiger was bleven de drie punten in Hoornaar. De 3-1 van Joran Schröder was het gevolg van een ‘alles of niets’ van ONS Sneek-kant. Een 2-1 eindstand had de werkelijke verhoudingen beter weergegeven.

20181215_143050

SteDoCo-ONS Sneek:                   3-1  (2-1)

1. Marlon Luizito Pereira Freire de Pina 1-0, 30. Nick Kuipers 1-1, 36. Jeroen Sterrenburg  2-1, 90+3. Joran Schöder  3-1

Schr.:                    R.N.de Cock  (Tilburg)

Ass.schr.:            A.H.van Rijnsbergen & Y.L.Weterings

Kaarten:              geel:      (85) Jeroen Sterrenburg  (SteDoCo)