ONS Sneek 2 – ONS Sneek JO19-2 in het Abe Lenstra Stadion

Afgelopen zaterdag 22 Mei 2021 stond er een kraker op het programma ONS 2 tegen ONS JO19-2 en dit keer niet op het Zuidersportpark maar in het Abe Lenstra Stadion dat is het stadion van SC Heerenveen. Wij mochten hier spelen omdat de keeper van ONS 2 Patrick dit had gewonnen.

Binnenkomst in het stadion

Bij binnenkomst in het stadion was iedereen wel onder de indruk een mooi veld en prachtige tribunes helaas konden deze niet gevuld worden met mensen door de coronaregels. Iedereen ging snel het veld op en snel de wedstrijdkleding aan en beginnen met de warming up. Maar veel spelers zaten nog het stadion te bekijken en foto’s te maken en dat valt natuurlijk te begrijpen.

De eerste helft

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Vellekoop met zijn assistenten van de KNVB. De scheidsrechter floot voor het begin van de eerste helft. De eerste 5 minuten waren beide teams heel afwachtend de bal in de ploeg houden was vooral belangrijk misschien dat de spelers toch wel de spanning voelden. Maar na deze fase begon het aanvalsgeweld een aanval wat begon aan linkerkant van het veld  met een voorzet voor de goal van ONS 2 die niet goed kon worden weggewerkt kwam de bal bij Wouter terecht en die hoefde niet lang na te denken en schoot de bal hard in de kruising en de 0-1 stond op het scorebord voor de JO19-2. Na deze goal was ONS 2 toch even de draad kwijt en leidde tot 0-2 gemaakt door Abdul. Daarna was er een tijd niet veel meer gebeurd voor de doelen maar nog voor de rust stond de 0-3 op het scorebord een vrije trap voor de JO19-2 werd binnen gekopt door Dembele.

De tweede helft

In de tweede helft moest ONS 2 op jacht naar goals in de eerste minuten na de rust kreeg het tweede ook wel een paar mogelijkheden maar de keypass zat er niet en dan blijft het voetbal, maak jij je kansen niet dan gebeurt het aan de overkant na een slechte opbouw bij ONS 2 maakte Aziz de 0-4. Na deze tegentreffer was het geloof bij het tweede echt weg en dat leidde tot de 0-5 een afstandsschot van Anco die er prachtig invloog toen kon je wel zeggen dat de wedstrijd gespeeld was. In de laatste minuten werd Patrick er nog uitgehaald een publiekswissel omdat hij dit had gewonnen en veel geregeld heeft. Maar niemand had het verwacht maar Patrick kwam er ook weer in maar niet als keeper maar als spits. En dan is de vraag ging ONS 2 nog scoren in het Stadion en het antwoord op die vraag is jazeker door de slechte opbouw van JO19-2 kwam de bal terecht bij Thijs die niet treuzelde maar strak en laag uithaalde en scoorde. In de laatste secondes van de wedstrijd kreeg ONS 2 nog een corner Patrick bood zich aan voor de korte corner kreeg de bal en passeerde de verdedigers en de keeper alsof ze er niet stonden en scoorde fraai. Maar dit was natuurlijk niet zo, de spelers van de JO19-2 lieten Patrick scoren omdat hij dat wel verdiende dit is toch wel een echt teken van respect en dat is natuurlijk mooi om te zien 2 elftallen die respect naar elkaar toe hebben. En toen floot scheidsrechter Vellekoop voor het laatst en zat het erop. Eindstand 2-5.

Na afloop

Na afloop van de wedstrijd werden er nog veel foto’s gemaakt, veel gepraat over de wedstrijd en natuurlijk nog even lekker eten. Van SC Heerenveen kreeg iedere speler  een lekker patatje met een snack en nog even wat drinken. En toen weer terug naar huis na een prachtige dag.

Dankwoord

Wij van ONS Sneek 2 en JO19-2 willen nog een aantal mensen bedanken te beginnen met Voetbalclub SC Heerenveen in het bijzonder Geesje die ons de hele dag heeft begeleid. En natuurlijk willen we onze fotografen bedanken voor het maken van alle mooie foto’s. en onze filmer Klaas voor het filmen van de wedstrijd en natuurlijk de rijders. We hopen dat we nog ooit weer zoiets kunnen doen en we hopen als we weer spelen dat er dan supporters aanwezig mogen zijn want we missen jullie vreselijk.