ONS Sneek hard onderuit tegen SC Genemuiden: 0-4

ONS Sneek hard onderuit tegen SC Genemuiden

ONS Sneek is zaterdagmiddag op het eigen Zuidersportpark hard onderuit gegaan tegen Sport Club Genemuiden. Bij de rust was de schade nog te overzien. SC Genemuiden leidde nipt met 0-1. Toen scheidsrechter Jeen Boringa na exact 90 minuten voor het einde van de wedstrijd floot stond als eindstand op het scorebord: 0-4. En dat was nog maar een geringe afspiegeling van de kansen die de gasten zich hadden gecreëerd. Doelman Tristan Boersma stak andermaal in een bloedvorm en voorkwam erger. Na drie achtereenvolgende overwinningen in eigen huis dus nu een forse nederlaag voor de Snekers.

tekst:                    Jan van der Veen

Gabriël Fernando legt aan voor een schot

Als excuus voor deze ruime nederlaag mag gelden, dat een behoorlijk aantal spelers deze week door grieperigheid een fikse aanslag op hun conditie hadden opgelopen. Maar het is toch wel schrikken, wanneer een zeker niet subliem spelend ‘Genemuiden’ met zoveel gemak zich de gastheren van het lijf kan schudden. Wanneer de ‘SC’ wil meedoen met de titelrace dan zal er ook nog wel het één en ander aangescherpt moeten worden. Maar het is een feit, dat de groen-witten superieur in de duels waren. En dáár lag de basis voor het verschil tussen beide teams. Voeg daarbij het vele balverlies, wanneer de oranjehemden serieus aan een aanval wilden bouwen, dan is voor een belangrijk deel verklaard, waarom ONS Sneek zich zo weinig heeft laten zien voor de veste van Genemuiden-keeper Hidde Streutker. Eigenlijk alleen in het laatste kwartier waren er een paar serieuze doelpogingen te noteren. Maar toen was de wedstrijd al gespeeld en zaten de drie punten stevig bij SC Genemuiden in de pocket.

Schrikken in de eerste minuut

Achteraf had de wedstrijd zelfs in de eerste minuut al beslist kunnen worden. Vanaf de aftrap soleerde uitblinker Oussama Ben-Kaddour naar het ONS Sneek-doel. Hij omzeilde keeper Tristan Boersma en zag de bal in gedachten al het net bollen, ware het niet, dat ONS-verdediger Gabriël Fernando de bal nét voor de doellijn kon onderscheppen.

Het antwoord van ONS Sneek kwam in de 13e minuut. Nick Kleen soleerde aan de andere kant het strafschopgebied in. Hij gaf af op de meegekomen Joran Swart, die helaas voor de thuisclub over schoot. Voorlopig dus nog evenwicht. Dat evenwicht sloeg echter in de 17e en 18e minuut door in het voordeel van SC Genemuiden. Gerben Visser mocht een vrije trap nemen op zo’n dikke 20 meter van het vijandelijke doel. Zijn inzet verdween in handen van keeper Streutker. En ineens was de bal aan de andere kant van het veld, waar Noureddine Boutzamar met een sublieme pass Oussama Ben-Kaddour bediende. Hij speelde keeper Tristan Boersma knap uit en scoorde: 0-1. Een prachtige actie van dit koningskoppel.

Patrick van der Veen in een kopduel

SC Genemuiden gaat door

En SC Genemuiden ging door. Een verre ingooi van één van de youngsters bij de gasten, Bart Jan Brouwer, bereikte Rick Doorn, die (opnieuw) scoorde. Grensrechter, mw. De Haan, vlagde echter voor een overtreding; het feest rond de 0-2 ging niet door. Maar het overwicht van SC Genemuiden was behoorlijk. Desondanks was het in de 37e minuut toch bijna 1-1. Patrick van der Veen schoot vanaf ongeveer 20 meter op het vijandelijke doel. Via keeper Streutker ging de bal corner.

Het slotaccoord van de eerste 45 minuten was voor SC Genemuiden. Eerst zag Oussama Ben-Kaddour zijn solo eindigen op de vuisten van Tristan Boersma. Vervolgens speelde dezelfde Ben-Kaddour zijn directe tegenstander uit, hij schoot op doel, maar keeper Boersma redde, om vervolgens de rebound van Lars Miedema ook nog eens onschadelijk te maken.

Come-back voor ONS Sneek?

Gedachtig aan de wedstrijd van vorige week in en tegen Noordscheschut leefden de thuisclubsupporters in de hoop, dat in de tweede helft er van alles nog te repareren viel. Het tegendeel bleek waar. In de 51e minuut mocht Oussama Ben-Kaddour een corner nemen. Hij prikte die op het hoofd van Jens Jurn Streutker (ex-Harkemase Boys), die onberispelijk raak kopte: 0-2. SC Genemuiden had al een overwicht in de eerste helft. Nog nadrukkelijker lieten de gasten in het vervolg ONS Sneek voelen, dat zíj de baas waren deze middag. De mannen van Jan Vlap leken steeds minder grip op de wedstrijd te kunnen krijgen. Grote man bij de gasten wás en blééf Oussama Ben-Kaddour. Met de regelmaat van de klok verscheen hij voor het ONS-doel. Daar bleef keeper Tristan Boersma voorlopig nog overeind. Maar in de 78e minuut moest ook híj capituleren. Ben-Kaddour schudde in het ONS Sneek-strafschopgebied drie man van zich af om vervolgens diagonaal in te schieten: 0-3.

Oussama Ben-Kaddour (niet in beeld) verslaat keeper Tristan Boersma voor de derde keer: 0-3

Hattrick voor Oussama Ben-Kaddour

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. ONS Sneek deelde middels invaller Jermaine Bregita bijna nog een speldenprik met succes uit. Maar keeper Streutker redde fraai op het harde schot van de oranje-spits. Het laatste woord was deze middag aan de beste man van het veld, Ben Kaddour. Nu aan de rechterkant van het veld werd hij met een prachtige dieptepass de ruimte in gestuurd. De weg naar keeper Tristan Boersma was vrij en ook de laatste had geen antwoord op de inzet van Ben-Kaddour die daarmee zijn hattrick vol maakte en met de wedstrijdbal huiswaarts mocht reizen.