ONS Sneek JO17-1 Periodekampioen (verslag)

In de “Onder 17 – 3e divisie D” was het afgelopen zaterdag een mooie dag voor ONS JO17-1. Ze wisten in Leeuwarden, door winst tegen LAC Frisia, de 2e periode in de wacht te slepen en liepen 3 punten in op koploper Quick’20. Daardoor staan de Sneekers in de competitie nog slechts 2 punten achter de koploper.

Het doel was bij aanvang van de 2e periode al met z’n allen gezet. Namelijk de periode-titel halen, daarmee na-competitie veiligstellen en vol gas achter de koploper aan. Toch leek in Leeuwarden wat spanning in het team te zitten, iets wat we niet zo vaak zien bij de Sneekers. Maar ja, bij winst zou de 2e periode titel in te pocket zitten en er halverwege het seizoen al zekerheid van na-competitie voor promotie naar de 2e divisie. Dus er stond best veel op het spel.

LAC Frisia had het achterin goed neer gezet en het was aan ONS om zich hier doorheen te spelen. ONS had wel een duidelijk veld overwicht en creëerde in de eerste helft ook enkele (halve) kansen en een paar mogelijkheden maar het vizier stond nog niet op scherp en LAC Frisia verdedigde goed. De ruststand was, zoals de wedstrijd begonnen was, 0-0.

De 2e helft begon zoals de eerste helft eindigde; ONS viel aan en LAC Frisia verdedigde.

Er werden verse krachten het veld in gestuurd.  Nu was het wel wennen aan de erg harde wind. De eerste helft had ONS deze tegen gehad, nu de wind mee. De ballen schoten daardoor in het begin voorbij de juiste speler. Toch ging ONS meer voetballen dan in de eerste helft en langzaam maar zeker werd de verdediging van LAC Frisia geslecht.

Er vielen gaten in de verdediging en de Sneekers waren er als de kippen bij om daar met prachtige combinaties doorheen te voetballen. Toen na ongeveer 50 minuten voetballen de bevrijdende 0-1 viel was het verzet van LAC Frisia gebroken en werd het geduld van ONS beloond. ONS kreeg meer ruimte en uiteindelijk werd het 0-4 voor de mannen uit Sneek. Een mooie uitslag en de tweede periode binnen!

En met het oog op de competitie; de koploper komt nog naar Sneek. Alles is nog mogelijk en de heren hebben het in nog helemaal in eigen hand. Iedereen is klaar voor een prachtige 2e seizoenshelft.