ONS Sneek heeft gistermiddag voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. Net als bij de wedstrijden tegen VVOG (thuis) en SteDoCo (uit) stond er ook nu na negentig minuten spelen een 1-1 eindstand op het LED-scorebord. Sam Crowther was de doelpuntenmaker aan Sneker zijde.

tekst: Mark de Boer / foto’s: Martijn van der Veen (MJFotografieHv)

Sam Crowther in de basis

Ten opzichte van de wedstrijd van twee weken geleden tegen SteDoCo waren er twee wijzigingen in de door Paul Raveneau geformeerde basiself. Spits Ruendel Martina raakte in die wedstrijd geblesseerd en is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. Sam Crowther verving hem in de punt van de aanval. Daarnaast mocht Jelle de Graaf op het middenveld beginnen ten faveure van Tom Arissen.

Vroege openingstreffer

Het eerste gevaar van de wedstrijd (die begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan overleden lid van verdienste Bernard Hoomans) kwam na vier minuten van de bezoekers. Jelle de Graaf leverde de bal in rond de middenlijn, maar Nick Kuipers kon met een interceptie ternauwernood voorkomen dat GOES gevaarlijk kon worden. In de minuten hierna werden beide ploegen eenmaal gevaarlijk. Eerst kon Nick Kleen Sam Crowther net niet bereiken, al ging de terugkopbal van GOES nog bijna in het eigen doel. Aan de andere kant kon een kopbal van Jelle Klap worden weggehaald, waarna een schot van Remon de Vlieger van randje 16 in de handen van Justin van der Dam belandde. In de achtste minuut was het Kuipers met een geweldige crossbal op Jordy den Hoedt, die de bal vervolgens aan Genridge Prijor meegaf. Hij aarzelde niet en gaf de bal voor op Crowther. De lange spits wist knap bij zijn man weg te draaien en binnen te prikken. Een mooie, vroege opsteker voor de thuisploeg!

DSC_5519

GOES komt beter in de wedstrijd

De openingstreffer leek GOES wakker te schudden, want hierna kwamen de Zeeuwen wat beter in de wedstrijd. Zo vuurden captain Ruben Hollemans en spits Steve Schalkwijk een schot af op het ONS-doel, maar beide spelers hadden geen succes. Even hierna was het wel even schrikken voor alles wat ONS een warm hart toedraagt. Schalkwijk schoot namelijk raak, maar bleek dit vanuit buitenspelpositie gedaan te hebben. Dit bracht Schalkwijk niet van de leg, want vijf minuten later verscheen hij alweer in de vijandelijk zestienmeter. Kuipers kon er ternauwernood een corner van maken. Uit deze hoekschop knikte Klap ruim over. Aan de andere kant stoomde Oege Sietse van Lingen op, maar Crowther gleed helaas weg toen de voorzet van Van Lingen zijn kant op kwam. Na een halfuur spelen verscheen Schalkwijk weer voor het ONS-doel, maar Van der Dam wist het hoofd koel te houden en het 1-op-1 duel in zijn voordeel te beslechten. Bovendien werd Schalkwijk teruggefloten wegens gevaarlijk spel.

DSC_5761

Veel buitenspel

Wat opviel was dat er gedurende de wedstrijd erg veel spelers afgevlagd werden wegens buitenspel. Aan ONS-zijde waren vooral de spelers aan de linkerkant (Kleen en Van Lingen) de klos, aan de andere kant werd Schalkwijk steeds gefrustreerder door zijn vele afgefloten acties. In de 33e minuut werd hij niet afgefloten toen hij er doorheen was bij de ONS-defensie, maar dan was er altijd nog sluitpost Van der Dam die met zijn voet redding wist te brengen. Vlak hierna werd de Zeeuwse spits weer gevaarlijk toen een voorzet van Hollemans hem bereikte, maar hij knikte naast. Vlak voor de rust werd ONS Sneek nog een paar keer gevaarlijk. Ten eerste was het Van Lingen die scoorde met een stiftje, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuutje later bereikte een voorzet van Genridge Prijor het hoofd van Crowther. Hij wist echter geen kracht achter zijn kopbal te zetten.

DSC_5810

GOES maakt gelijk

Het eerste gevaar na de thee was van GOES. Hieposs Nguyen zag zijn poging een paar meter naast gaan. ONS zette hier vervolgens een door de keeper weggeplukte voorzet van Kleen en een rush van Genridge Prijor tegenover. Na een uur spelen kwam GOES op een twijfelachtige manier op gelijke hoogte. De Vlieger werd met een lob weggestoken en wist vervolgens in twee instanties Van der Dam te passeren. Maar was hierbij echter geen sprake van buitenspel dan wel (aanvallend) hands? De arbitrage oordeelde van niet en ook op basis van de tv-beelden viel er geen sluitende conclusie te trekken. Wesley Tankink was het overduidelijk niet eens met de scheidsrechter en kreeg daarom een gele kaart. In de 64e minuut kreeg Nguyen de lachers op zijn hand bij een vrije trap op ongeveer twintig meter van de vijandelijke goal. Hij gleed uit en zorgde ervoor dat het koukleumende publiek wat te lachen had. Vijf minuten later werd GOES weer serieus gevaarlijk toen Schalkwijk andermaal voor het doel opdook. Van der Dam kon uitstekend redding brengen op zijn schot vanaf randje zestien.

DSC_5819

Kan het dan toch nog?

ONS Sneek heeft in dit stadium van de competitie niets aan een puntje en dus werd er gezocht naar een tweede treffer. Zo vloog een vrije trap van Kuipers net langs de kruising. Toch was het GOES dat de betere kansen had. Zo kon Denzel Prijor Schalkwijk maar net van scoren afhouden, belandde een kopbal van Jesse Bank in de handen van Van der Dam, produceerde Ralph de Kok een afzwaaier en werd een poging van Nguyen tot hoekschop verwerkt. Toch werd ONS Sneek ook zeker nog gevaarlijk. Toen de laatste vijf minuten ingingen probeerde Van Lingen het eens vanaf een meter of 25, maar zijn schot was een prooi voor GOES-doelman Brian Meulmeester. Vervolgens ontstond er een ware scrimmage voor de goal van GOES. Genridge Prijor, Kleen en invaller Han van Dijk wisten echter allen niet te scoren. Uit de counter werd Sylvio Hage nog gevaarlijk, maar zijn schuiver ging een paar meter naast. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. In de blessuretijd schoot eerst Van Lingen nog zonder succes op doel waarna een vrije trap van man-of-the-match Kuipers echt de laatste kans op de drie punten was. GOES wist echter weg te werken, waarna scheidsrechter De Bruijn de wedstrijd naar het verleden blies.

DSC_5680

Gat met p/d-plaatsen slinkt

Doordat concurrent DOVO thuis van Jong Almere City FC verloor, werd het gat met de p/d-plaatsen met een puntje verkleind. Dit gat is met zeven punten echter nog steeds ruim te noemen, dus zal ONS Sneek de komende weken de nodige punten moeten pakken wil het nog enige kans hebben om directe degradatie te voorkomen. De eerste mogelijkheid daartoe is niet al te makkelijk. Volgende week wacht namelijk in Gelderland koploper Sparta Nijkerk.

ONS Sneek-GOES 1-1 (1-0)

8. Sam Crowther 1-0

61. Remon de Vlieger 1-1

Scheidsrechter: M.A. de Bruijn (Nootdorp)

Assistent-scheidsrechters: R. Bruining & D. Reinshagen

Kaarten: 61. Wesley Tankink (ONS Sneek), 64. Hieposs Nguyen, 67. Tim de Winter (GOES)

doel: Justin van der Dam

achter: Jordy den Hoedt, Denzel Prijor, Nick Kuipers, Oege Sietse van Lingen

midden: Jelle de Graaf, Tyson dos Santos (70. Tom Arissen), Wesley Tankink

voor: Genridge Prijor, Sam Crowther (70. Han van Dijk), Nick Kleen (78. Jan Dommerholt)