ONS Sneek toch ten onder op Urk

Halverwege het inhaalduel tegen sv Urk leek ONS Sneek op sportpark De Vormt (op Urk) op weg naar een verrassing. In een eerste helft, waarin de Snekers zich kranig weerden tegen de nummer 2 van de Hoofdklasse B za., lieten de oranjehemden zich niet van het veld spelen.

Integendeel, in de 27e minuut namen ze brutaal de leiding door een doelpunt van Fernando Gabriël. Daarvóór had sv Urk wel kansen gehad om de score te openen. In de 5e minuut miste Klaas Kramer alleen voor de keeper. En even later schoot Riekelt Nentjes net naast. Onze correspondent ter plaatse sprak echter van een ‘open wedstrijd’, waarin sprake was van een zeker evenwicht.

Na rust zette sv Urk de tegenstander direct met beide benen op de grond. Spits William de Boer scoorde binnen de minuut na de onderbreking: 1-1. Urk voerde de druk op en het werd voor ONS Sneek gaandeweg steeds moeilijker om stand te houden. Toch duurde het tot de 72e minuut aleer Hessel Snoek vanuit een klutssituatie de thuisploeg op voorsprong hielp.

Een omhaal van Iede den Dulk werd vervolgens door doelman Tristan Boersma uit de kruising getikt. Maar de doelman van de Snekers kon niet verhinderen, dat sv Urk toch nog een keer kon scoren. In de 87e minuut was het invaller Lucas Schraal die uiteindelijk het verschil op twee doelpunten bracht. Maar een afstraffing zoals tegen vv Eemdijk werd het niet. En dat pleit in positieve zin voor de Snekers.

sv Urk-ONS Sneek:                         3-1  (0-1)

27  Fernando Gabriël                     0-1

46  William de Boer                        1-1

72  Hessel Snoek                             2-1

87  Lucas Schraal                             3-1

Schr.:                    W. Wiersma  (Surhuisterveen)

Ass. schr.:           N. Groenbroek & C. Hoogland

Kaarten:  geel:   (16) Gert Jan Karsten (trainer sv Urk)