SDC Putten-ONS Sneek: gestaakt!

Verslag: Jan van der Veen

Verslaggever-ter-plaatse en informant:             Rob Bosma

Foto’s: Rob Bosma

ONS Sneek heeft zaterdagmiddag in Putten de wedstrijd tegen S(terk) D(oor) C(ombinatie) uit Putten niet kunnen afmaken. Na 25 minuten raakte scheidsrechter Kuipers uit Enschede geblesseerd. En, omdat er geen gekwalificeerde vervanger voor één van de leden van het arbitrale trio gevonden kon worden moest de getroffen arbiter besluiten de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Wanneer de wedstrijd uitgespeeld zal worden is niet bekend. De speelkalender is dermate vol, dat dat nog best een puzzel zal worden.

Wanneer de wedstrijd hervat zal worden dan beginnen beide partijen met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. En dat was op het moment van staken ook een terechte voorsprong. ONS Sneek startte vanuit een enigszins behoudend concept, zo meldde onze verslaggever-ter-plaatse, Rob Bosma.

Jan Vlap hield vooralsnog zijn centrumspitsen Ruendel Martina en Jermain Bregita op de bank. Maar dat weerhield het sterk favoriete SDC Putten er niet van om ONS Sneek veiligheidshalve op eigen helft op te sluiten. En het bleek heel moeilijk voor de Snekers om daarin verandering te brengen.

SDC Putten scoort 1-0

De 1-0-voorsprong kwam tot stand na 11 minuten spelen. De nummer 9 van de Puttenaren, Rick Degenaar, liet keeper Justin van der Dam kansloos vanuit een vrije trap. Nogmaals, de bakens verzetten: dat lukte ONS Sneek in de volgende 14 minuten niet. En toen sloeg het noodlot toe voor de onfortuinlijke scheidsrechter. Maar in de gespeelde 25 minuten heeft ONS Sneek wel ervaren, dat SDC Putten een goede degelijke ploeg heeft. Een leermoment voor het moment waarop de wedstrijd uitgespeeld zal worden.