Verslag bekerduel VVI – ONS Sneek: 0-3

Een sterker en combinerend ONS Sneek verslaat een compact spelend VVI, de ONS-ers bekeren door

door: Klaas Uil (bij afwezigheid van Jan van der Veen en Simon Visser)

Vanaf minuut 1 was zichtbaar dat ONS, met name combinerend over de vleugels, kansen probeerde te creëren tegen een VVI, met trainer Bas Bijen, die dat trachtte te verijdelen door compact te voetballen. Dan is een hoog baltempo en zuiver combineren een must. In de 10de minuut werd dat reeds zichtbaar gemaakt door Stefan Westra. Stefan ontving in het midden de bal,  gaf even gas tussen twee VVI-spelers door en bediende met een steekbal op maat Ewart Ottema. Die liet die kans niet liggen en rondde netjes af: 0-1. Dezelfde Ottema zette even later een blok op VVI- en oud ONS-speler Gerrit de Vries. Beide heren toonden haantjesgedrag wat hen beide op een gele kaart kwam te staan door de prima leidsman Rozema. VVI kreeg de eerste kans in de 25e minuut na slordig uitverdedigen door de defensie van ONS. Het schot ging echter naast. Het was wel een boodschap aan ONS om scherp te blijven. In de 42e minuut werd Nick Kleen met een harde charge in de zestien meter onderuit geschoffeld. Resoluut werd er naar de stip gewezen. En, ja zulke kansen moet je Wesley Tankink niet geven: 0-2. Dezelfde Tankink kreeg drie minuten later de gele print gepresenteerd na een tactische overtreding om een gevaarlijke counter van VVI te elimineren.

Na de rust, in de 52e minuut, volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Mounir Loolofs kreeg de bal op rechts, hij zette een tiki-taka aanval op die dwars door het midden van de verdediging van VVI werd gespeeld met als hoofdrolspelers Mounir zelf, Wesley Tankink, Nordin Tahboun en eindstation Ewart Ottema. Een goal om als voetballiefhebber van te genieten: 0-3. In de 63e minuut ging oud ONS-speler van VVI Kevin Meijer op tournee door zijn verdediging. Hij werd door meerdere ONS spelers opgejaagd en dit eindigde met een tik van zijn hand om de bal alsnog mee te krijgen in de mêlee  van spelers. Het leverde hem een gele print op. De daarop volgende vrije trap van Nordin Tahboun werd ternauwernood door de keeper van VVI verwerkt tot hoekschop. ONS Sneek bleef aandringen maar creëerde weinig kansen daarna. VVI had het zwaar en af en toe werd even de zaag gehanteerd. Onder andere Geoffrey Eekhof werd hard onderuit gehaald wat wederom een terechte gele kaart opleverde voor een VVI-speler.

De scheidsrechter vond het na 90 minuten mooi geweest. Mooi op tijd om net als bij het rustsignaal een regenbui onder dak te verwerken op het verder zonnig Sportcomplex “De Stripe”.