Verslag bekerwedstrijd ONS Sneek – Balk: 4-0

ONS Sneek al zeker van plaatsing voor knock-out fase om Districtsbeker Noord

Oranjehemden winnen thuis vrij gemakkelijk van Balk  tweede poulewedstrijd: 4-0

Doelpunten: Nordin Tahboun (2), Ewart Ottema en Wesley Tankink

ONS Sneek wist zaterdagmiddag ook de tweede poulewedstrijd in het kader van het toernooi om de Districtsbeker Noord naar zich toe te  trekken. Op het eigen Zuidersportpark werd vrij gemakkelijk met 4-0 gewonnen van het naar de tweede klasse zaterdag gedegradeerde Balk. Met nog de derde poule bekerwedstrijd van a.s. zaterdag in Idskenhuizen  tegen VVI voor de boeg is de oranje brigade van trainer Arnoud Koster al zeker van plaatsing voor de knock-out fase van het noordelijk bekertoernooi. Hoe kan dat zult u zich afvragen. De nummers één en twee in de poule plaatsen zich namelijk voor de knock-out fase. ONS Sneek gaat na twee wedstrijden in de poule aan de leiding met zes bekerpunten, gevolgd door stadgenoot LSC 1890 met drie bekerpunten. LSC 1890 won zaterdagavond uit van VVI met 0-4. Balk en VVI sluiten de rij met elk één bekerpunt. LSC 1890 speelt nog thuis tegen Balk. Hoe de uitslagen komende zaterdag ook mogen zijn ONS Sneek wordt altijd tweede. LSC 1890 heeft de beste papieren om ONS Sneek naar de knock-outfase te volgen.

Nordin Tahboun in actie, goed voor twee goals

Joran Swart aanvoerder

De ploeg van trainer Arnoud Koster won na een matige eerste helft en een sterke tweede 45 minuten met 1-4 na een 1-1 ruststand van de blauwhemden van trainer Marcel Valk. Tegen Balk, dat zich presenteerde in een mooie outfit, liep het bij ONS Sneek in de eerste helft aanmerkelijk beter dan tegen LSC. De dominante thuisclub nam al in de derde minuut de leiding. De 1-0 ruststand was evenwel geen afspiegeling van de ware krachtsverhouding in het veld. Al in het eerste kwartier had ONS Sneek met 3-0 voor kunnen en moeten staan. Na de hervatting stond het vizier wel een stuk scherper gesteld. ONS Sneek begon met de volgende basiself tegen de elf van trainer Jan Bruin. Doel: Tristan Boersma. Achter: Rik Koelewijn, Joran Swart, Glenn Buma en Geoffrey Eekhof. Midden: Stefan Westra, Delachance Sabuni en Mounir Loolofs. Voor: Pieter Abe de Jong, Ewart Ottema en Nordin Tahboun. Met de kanttekening dat Nordin Tahboun meer vanuit het middenveld opereerde en Mounir Loolofs vanuit de rechtsbuiten positie. De wissels waren doelman Ruben Stuiver, Patrick van der Veen, Jan Rein Boelsma, Mark Westra en Wesley Tankink, die de aanvoerdersband aan Joran Swart had overgedragen.

Wesley Tankink onderweg naar de goal, Mark Westra loopt mee

Gericht schot

Al in de derde minuut nam ONS Sneek door een prachtig doelpunt van Nordin Tahboun de leiding. Tegen het gerichte schot van de nummer elf, die in het verloop van deze bekerwedstrijd de nodige technische hoogstandjes etaleerde, was Balk doelman Andries Zijlstra volstrekt kansloos: 1-0. In de zevende minuut liet ONS Sneek-spits Ewart Ottema zich gelden. Jammer dat zijn knal de lat geselde. Hierna miste Pieter Abe de Jong, minder aanwezig dan in de gewonnen oefenwedstrijd tegen stadgenoot Sneek Wit Zwart, een heel goede mogelijkheid. ONS Sneek bleef wel superieur tot de rust maar de score werd echter niet uitgebreid wat een minpuntje kan worden genoemd. Wel regende het corners voor de gastheren. Doelman Tristan Boersma van ONS Sneek hoefde tot de rust nauwelijks handelend op te treden. De aanvallende middenvelder Delachance Sabuni van de thuisploeg bewees opnieuw dat hij nauwelijks van de bal is te krijgen.

Delachance Sabuni in duel

Goed doorzetten

Voor de tweede helft wisselde trainer Arnoud Koster zijn elftal op twee plaatsen. Pieter Abe de Jong en Geoffrey Eekhof maakten plaats voor Mark Westra en Wesley Tankink. Mark Westra ging op de rechterflank spelen en Wesley Tankink op het middenveld. Dela Sabuni werd van middenvelder linksbuiten, Mounir Loolofs werd rechtsback. De tweede helft was nog maar een minuut oud toen ONS Sneek de voorsprong verdubbelde. Na goed doorzetten schoot spits Ewart Ottema schitterend raak: 2-0. Balk leek terug te komen tot 2-1, maar de treffer van Stefan Konst werd wegens buitenspel geannuleerd door arbiter Hasse Aartsen uit Groningen. In minuut 51 werd het 3-0. Na goed werk van Mark Westra op rechts schoot Nordin Tahboun bij een tweede poging van dichtbij raak. ONS Sneek nam hierna duidelijk gas terug. Het werd plichtmatig. Balk wist er niet van te profiteren. Evenals ONS Sneek wisselde ook Balk naar hartelust. Bij de thuisclub gingen Rik Koelewijn en Glenn Buma naar de kant. Voor die twee kwamen Jan Rein Boelsma en Patrick van der Veen in het veld. In blessuretijd werd het tegen het dapper tegenstribbelende  Balk nog 4-0 door Wesley Tankink met een fraaie treffer na een assist van Mark Westra.

Wesley Tankink tekent de 4-0 aan

Teamgoals

Onze trainer Arnoud Koster had respect voor de tegenstand van Balk. ,,Ik vond dat Balk veel energie ten toon spreidde. Het bleef tegengas geven. Mijn ploeg speelde over het geheel genomen in een te laag tempo. Ik heb evenals tegen Sneek Wit Zwart genoten van onze goals. Ik zie de doelpunten als mooie teamgoals. Wat mij ook goed doet is dat we heel veel liefhebbers van het spelletje in de ploeg hebben’’. Arnoud Koster zei verder nog iets opmerkelijks. ,,Ik hoop dat Nick Kleen zaterdag a.s uit tegen VVI weer minuten kan maken’’. Zijn collega Jan Bruin van Balk tilde niet zo zwaar aan de 4-0 nederlaag tegen ONS Sneek. Ik hoorde hem het volgende zeggen: ,,Het ging mij er in deze bekerwedstrijd om veel spelers van onze selectie aan het werk te zien. Dat is gebeurd. Daar kan ik mijn voordeel mee doen’’. Jan Bruin had moeite met de tijdstippen waarop de doelpunten van ONS Sneek vielen. ,,In de derde minuut werd al gescoord en dan vallen er ook nog goals direct na de rust en in blessuretijd’’.