VVOG krijgt de koek, ONS Sneek………..niets

VVOG krijgt de koek, ONS Sneek…………….niets

Sinterklaaszaterdag werd voor VVOG uit Harderwijk een dag met een gouden randje. ONS Sneek bleef teleurgesteld achter, en vond geen punten in de (symbolisch) opgezette schoen. Door een zondagstreffer van verdediger Desmond Sturing verstoorde VVOG het evenwicht, dat er gedurende de hele wedstrijd was. Een gelijkspel zou de verhoudingen dan ook beter hebben weergegeven.

20181201_143019

Het was een matige wedstrijd, waarin beide ploegen veel foutieve passes afleverden en met name verdedigend niets wilden weggeven. ONS Sneek had, evenals vorige week, in het eerste half uur een paar heel goede kansen om op voorsprong te komen. Maar het was VVOG, dat via zijn nieuwe spits Rihairo Meulens (ex FC Volendam) de score opende. Terecht kwamen de Snekers in de 41e minuut langszij. Serge Fatima verzilverde een corner van Nick Kuipers.

Na rust gaf ONS Sneek gaandeweg de wedstrijd steeds meer ruimte op het middenveld aan VVOG. Eenmaal maakte de thuisploeg daarvan dankbaar gebruik. Linksback Desmond Sturing verraste Barry Ditewig met een fantastisch schot vanaf 35 meter. ONS Sneek miste vervolgens de macht om nog weer op gelijke hoogte te komen.

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                  Jan van der Veen & Harmke van der Veen-van der Schuit

Vol verwachting klopte ons hart, toen we het zo fraai gelegen sportcomplex De Strokel in Harderwijk betraden. En er, zoals altijd, warm werden onthaald door onze sportvrienden aldaar. Maar tijdens het drinken van een kop koffie vóór de wedstrijd werd ons meteen verzekerd, dat we deze middag de punten niet kado zouden krijgen. Met andere woorden: wanneer er iemand invloed op de wedstrijd zou hebben, dan niet de Sint, hoewel hij zijn Pieten wel de opdracht had gegeven om het duel tussen VVOG en ONS Sneek muzikaal te omlijsten. Maar de 22 spelers in het veld zouden het toch écht zélf moeten doen. Dat bleek niet tegen dovenmansoren gezegd, want aan inzet mankeerde het bij beide ploegen niet. Maar de uitvoering was deze middag bij beide teams alles behalve vlekkeloos. En daardoor werd het een onvoorspelbaar gebeuren, waarin het doelpunt, dat uiteindelijk de wedstrijd zou beslissen perfect paste. Een schitterende treffer; maar óók een doelpunt, dat je (lees: Desmond Sturing) misschien maar één keer in je leven maakt. Deze middag bracht zo’n moment de beslissing. Maar……….zover had het niet hoeven komen.

DSCF2918a

Wilko Braam (10) aan de bal, voordat Curty Gonzalez kan ingrijpen. Jelle de Graaf (23) kijkt toe.

Onstuimig begin

Want het begin was veelbelovend en kansrijk, met name voor ONS Sneek. Want in de 6e minuut had het al raak kunnen zijn voor de Snekers. Yume Ramos, bij afwezigheid van de zieke Ale de Boer weer samen acterend met Martijn Barto, gaf een afgemeten pass op Barto. Maar op 5 meter voor het doel raakte Barto de bal onvoldoende om hem in het net te schuiven. Eén minuut later: een scherpe voorzet van links. Maar Martijn gaf de bal met het hoofd iets teveel ‘lift’, zodat het leer over het doel tussen de reclameborden belandde. Tussendoor kreeg VVOG maar nauwelijks een voet aan de grond om aan iets serieus als tegenprestatie te denken.

DSCF2924a

Yume Ramos schept zichzelf een mogelijkheid tussen Tim Muller (3) en Jaime Bruinier (8)

Als uit het niets…….

Maar……….als uit het niets was daar toch zomaar de voorsprong voor de thuisploeg. In een omschakelmoment bereikte een dieptepass vanaf het middenveld spits Rihairo Meulens. De ervaren 30-jarige draaide een paar maal in het strafschopgebied………..draaide nógmaals, en nú wég bij Denzel Prijor om vervolgens de bal in de uiterste rechter hoek van het doel te krullen: 1-0. Het antwoord van ONS Sneek leek snel te komen. Een prachtige combinatie Yume Ramos-Martijn Barto-Yume Ramos-Martijn Barto (!!!) bracht laatst genoemde op 3 meter van de doellijn. Maar opnieuw kon hij de bal niet voldoende kracht meegeven; en bleef de voorsprong van VVOG overeind. De 20 minuten die volgden waren heel wat minder spectaculair. En speelden zich voornamelijk af op het middenveld, waar beide partijen zich uitputten in risicoloos combineren. Om vervolgens rond de 40e minuut de wedstrijd weer te laten ontbranden.

Vlam in de pan

Eerst leek Michael Lanting op weg naar succes. Maar hij werd op onreglementaire wijze in zijn missie gestuit door Yasin Kurt (overgekomen van de Amersfoort Paars Wit Combinatie), die voor zijn overtreding een gele kaart ontving. Een minuut later ging dezelfde speler opnieuw in de fout, nu ten opzichte van Curty Gonzalez in een situatie, waarin je zou kunnen denken aan een (lees: Curty) doorgebroken speler. Maar, waar je een vrije trap en een (in dit geval tweede) gele kaart verwachtte tegen Kurt, gaf de scheidsrechter alleen de eerste, en liet Yasin Kurt staan. Nick Kuipers belastte zich met de uitvoering van het vonnis. Hij zette de bal loepzuiver voor tot bij de tweede paal, waar Serge Fatima, hoog uittorenend boven alles en iedereen de bal in het doel kopte. Daarmee tekende hij de verdiende gelijkmaker aan. En met 1-1 kwam ook de rust.

DSCF2916a

Caifano Latupeirissa (21) verstuurt een pass onder toeziend oog van Martijn Barto en Jelle Jan de Graaf

Opnieuw kansen voor ONS Sneek

Hoewel de start van de tweede helft wat minder explosief was dan die van de eerste 45 minuten, waren de betere mogelijkheden in het eerste kwartier na de thee toch voor ONS Sneek. Een solo van Curty Gonzalez over links werd in vliegende vaart door Yume Ramos  nét náást het doel gekopt. Maar een 2e doelpunt kon niet lang uitblijven, zo voelde het. Dat gevoel je soms ook zeer kan bedriegen, bewees VVOG in deze wedstrijd. Want stilaan raakte ONS Sneek de grip op het middenveld wat kwijt. De ruimtes vóór de verdediging werden wat groter. De Harderwijkers konden in balbezit wat meer hun spel gaan spelen. En ONS Sneek moest achteruit! Een snelle aan val via Rihairo Meulens over rechts hoefde alleen maar het doel ingelopen te worden door Mike Ahrens. Maar de oud-DVS-er schoot tot verbazing van iedereen over. Terwijl Michael Lanting invaller Genridge Prijor er maar eens op uit stuurde, en Genridge alleen door een uiterste inspanning van VVOG-keeper Kevin Rijnvis gestuit kon worden, sloeg de thuisclub opnieuw toe. In een zee van ruimte vóór de verdediging van ONS Sneek kon VVOG de bal naar believen heen-en-weer schuiven. Uiteindelijk belandde hij bij Desmond Sturing (inderdaad: de zoon van oud-Vitesse speler en trainer Edward Sturing). In de buurt van de zijlijn op de linker kant van het veld, maar zeker 35-40 meter van de goal zette Sturing zijn voet tegen de bal om vervolgens met een verwoestende knal ‘het ronde monster’ in het doel te laten verdwijnen: 2-1. Mogelijk heeft Barry Ditewig het leer alleen maar voorbij hóren komen, zo hard was zijn schot!

DSCF2929a

Geen antwoord

Een mokerslag voor ONS Sneek: dit doelpunt. Waar scoren de oranjehemden toch al niet zo vlot afgaat was de beschikbare tijd om iets terug te doen nu maar zeer beperkt. Op professionele wijze speelde VVOG vervolgens de wedstrijd uit. ONS Sneek kreeg op de valreep nog een paar kleine kansjes. Maar méér dan dát werd het niet. Een echte vuist konden de in het blauw gestoken Snekers niet meer maken. Waar een gelijkspel de verhoudingen beter weer zou hebben gegeven, dropen de ‘oranjemannen’ na het fluitsignaal van scheidsrechter Dröge teleurgesteld af. VVOG kreeg de koek, en ONS Sneek……..niets!

VVOG-ONS Sneek:                                        2-1  (1-1)

1. Rihairo Meulens 1-0, 41.  Serge Fatima    1-1,  83. Desmond Sturing    2-1

Schr.:                    S.Dröge  (Groningen)

Ass.schr.:            A.Vuvu & R.van Rijn

Kaarten:              geel:      (39) Yasin Kurt,  (55) Henri Kersten  (VVOG)