Zwaarbevochten overwinning ONS Boso Sneek O19

In de eerste wedstrijden van het voetbalseizoen verloor de tegenstander van afgelopen zaterdag liefst vier maal om vervolgens de stijgende lijn in te zetten met drie knappe overwinningen. Door de ‘kunstgrasaffaire’ die door de uitzending van Zembla oplaaide mogen de jeugdspelers van vv Buitenpost niet op kunstgras spelen. Hierdoor moesten de spelers van ONS Boso Sneek spelen op veld vier, in plaats van het kunstgrasveld. Toch behaalden de oranjehemden de overwinning door zowel in de eerste als in de tweede helft een keer te scoren en slechts een doelpunt te incasseren.

Eerste helft
Door de informatie die trainer Chris de Wagt bij zijn collega’s had ingewonnen werd in de wedstrijdbespreking met twee scenario’s rekening gehouden. Buitenpost speelde in de afgelopen periode zowel 1-4-4-2 als 1-4-3-3. Vanaf de eerste minuut bleek dat het eerste scenario werd bespeeld, wat ervoor zorgde dat er zelf in een 1-3-4-3 opstelling zou worden gespeeld.
In het eerste deel van de wedstrijd was het aftasten met veel balbezit voor ONS Boso Sneek. Aan de bal was het veldspel echter slordig en dat is iets waar normaal de kracht van dit team zit. Geen man overboord, totdat de tegenstander scoort. En dat gebeurde, sterker nog, het was een van de eerste keren dat de gasten een bal richting het doel kregen. Een vrije trap werd voor ‘de pot’ geschoten, teruggelegd en vervolgens binnengeschoten. Het devies: rug rechten en vervolgens weglopen. Dit duurde echter tot aan de laatste minuut van de eerste helft. Na twee enorm opgelegde kansen voor linkeraanvaller Jelle de Graaf was het centrale verdediger Kevin Meijer die met zijn linker de bal vanaf de rechterkant van het veld ineens in de korte hoek wist te schieten. De keeper, die verder een solide indruk achterliet, liet zich verschalken door net een stapje te ver op de doellijn te gaan staan. Hiermee werd de ruststand 1-1.
Tweede helft
In de rust waren zowel spelers, als staf niet geheel tevreden over de eerste helft. Er werd een strijdplan gemaakt waarbij de bal vooral aan de zijkanten moest komen. Dit gebeurde in de tweede helft een stuk vaker, waardoor er steeds meer kansen kwamen. Enkele goede aanvallen werden niet gepromoveerd tot doelpunten, daar waar het in het begin van dit seizoen vaak wel raak was. Pas halverwege het tweede bedrijf werd een aanval over links voorgezet. Jan Dommerholt kreeg het voordeel van de twijfel toen hij een (schouder)duw gaf waardoor de verdediger en keeper elkaar in de weg kwamen te staan. De vliegensvluggen rechtsbuiten schoof de bal vervolgens in het goal. In de resterende minuten kwamen de blauwhemden niet meer tot enorme kansen. De defensie, geleid door Meijer en Björn Dijkstra kwam niet meer in gevaar. Grote kansen op de 3-1 waren er wel, maar werden niet verzliverd. Kortom: belangrijke punten in een slechte wedstrijd.

Volgende week speelt ONS Boso Sneek O19-1 in Emmen tegen DZOH, een niet te onderschatten ploeg. Aanvang 11.30 uur